B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Bike for Europe – Η διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους ποδηλάτες που θα διασχίσουν πάνω από 1500 χιλιόμετρα στην Ευρώπη για να προωθήσουν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης.

Bike for Europe – Η διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη

Την 1η Σεπτεμβρίου 2018, η Θεσσαλονίκη, υποδέχεται στην Πλατεία Αριστοτέλους την Νότια Ομάδα των ποδηλατών για να ξεκινήσει την διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή #BikeForEurope μέχρι την Βιέννη, Αυστρία, για να επιστήσει την προσοχή των πολιτών στο ποδήλατο και τα οφέλη της βιώσιμης μετακίνησης σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος και κοινωνικής ενσωμάτωσης, ιδιαίτερα στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων #WithRefugees μέσω του ποδηλάτου και του αθλητισμού, να προωθήσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (EwoS) #BeActive και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση προσκαλώντας τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Γιατρών του Κόσμου, την ΧΑΝΘ Καλαμαριάς, της Διογένης ΜΚΟ, του περιοδικό δρόμου Σχεδία και της Εθνική Ποδοσφαίρου Αστέγων, της ΑΕΚ Τρίπολης Ποδηλασίας, του Ποδηλατικού Ομίλου Βέλος, της γυναικείας ομάδας Rugby του Ηρακλή, σας προσκαλούν να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ όπου θα αναχωρήσει η ποδηλατική ομάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες αργής ποδηλασίας και γυμναστική για όλες τις ηλικίες, τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5, γιόγκα για παιδιά, ποδηλατοβόλτες συμβολικά δώρα για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες και ποδήλατα για οργανώσεις και φορείς που ασχολούνται με πρόσφυγες.

“Η Νότια Ομάδα θα ποδηλατήσει κατά μήκος της «κλειστής» Βαλκανικής διαδρομής  των προσφύγων και ελπίζουμε να διαδώσουμε μήνυμα υποστήριξης για τους πρόσφυγες στην απεγνωσμένη πορεία τους μακρυά από τον πόλεμο. Ελπίζουμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερους αθλητικούς συλλόγους και οργανισμούς στην περιοδεία μας καθώς το ποδήλατο είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος που προσφέρει ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα και κοινωνική αλληλεπίδραση, μετακίνηση και μεταφορά εμπορευμάτων, ακόμη και για οικογενειακή αναψυχή ή τουρισμό “, δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Φαρφαράς.

Μαζί με την Βόρεια Ομάδα που θα ξεκινήσει από την πόλη Drenthe της Ολλανδίας, οι δύο ομάδες θα διασχίσουν 11 χώρες,  (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) για να συναντηθούν στην Βιέννη στις 22 Σεπτεμβρίου ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης. Η άφιξη τους θα γίνει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επίσημη έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στην πρωτεύουσα της πρεδρεύουσας Αυστρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διαδρομή θα τερματιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου ως μέρος των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Αθλητισμού στην Βιέννη.

Διοργανωτής: Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα: Erasmus + Sport – Εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εθνικός Εταίρος: Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣεπ.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή και την ομάδα nowwebike.nowwemove.com

 

Πηγή: enallaktikos.gr

 

 

 

 

 

Bike for Europe – Η διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.