B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πρώτη νίκη του Viviani στην Vuelta

Ο Elia Viviani της Quick-Step Floors συνεχίζει δυναμικά και στην Vuelta κερδίζοντας το 3ο ετάπ, μετά από μαζικό σπριντ.

Πρώτη νίκη του Viviani στην Vuelta

Η 3η αγωνιστική ημέρα της Vuelta έδωσε την πρώτη ευκαιρία στους σπρίντερ των ομάδων να διεκδικήσουν τη νίκη στον αγώνα. Το έργο τους όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς η διαδρομή των 183χλμ. περιελάμβανε δύο αναβάσεις (1ης και 3ης κατηγορίας) με συνολική θετική υψομετρική διαφορά 2.530μ.

Η δυσκολία του 3ου ετάπ είχε σαν αποτέλεσμα στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα καμία ομάδα να μην μπορεί να ελέγξει το ρυθμό στο πελοτόν με αποτέλεσμα πρόωρες επιθέσεις (Marc Sarreau και Danny Van Poppel) οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

Πιο δυνατός όλων αποδείχθηκε ο Elia Viviani ο οποίος δεχόμενος εξαιρετική βοήθεια από τον συναθλητή του, Michael Morkov, μπόρεσε στα τελευταία διακόσια μέτρα του αγώνα να βρεθεί μπροστά και να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη καθώς ούτε ο Giacomo Nizzolo της Trek Segafredo ούτε και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Σλοβάκος Peter Sagan της Bora Hansgrohe, μπόρεσαν να τον αντιμετωπίσουν, τερματίζοντας στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αυτή η νίκη αποτελεί για τον ιταλό σπρίντερ της Quick-Step Floors την πρώτη στην καριέρα του στην Vuelta και την πέμπτη για φέτος σε Grand Tours – μετά τις τέσσερις στο Giro.

«Αισθάνομαι πανέμορφα! Και πάλι, δεν έχω λόγια για την ομάδα μου… Ήταν δύσκολη νίκη γιατί όταν είσαι ο πιο ισχυρός κανείς δεν βοηθά να τραβήξει, μόνο η ομάδα της Sky δούλεψε μέχρι το τέλος της μεγάλης ανάβασης και χρησιμοποιήσαμε τον Pieter Serry και τον νεαρό Kasper Asgreen για να τραβήξουν όλη την ημέρα», δήλωσε ο Viviani αμέσως μετά το τέλος του 3ου ετάπ, συμπληρώνοντας: «Θέλαμε πολύ τη νίκη και κάθε φορά που δεσμευόμαστε προς αυτή, το 90% του χρόνου βρισκόμαστε παρατεταγμένοι σε μία γραμμή και ελέγχουμε το ρυθμό. Αυτό σημαίνει να είσαι ομάδα. Κάθε μέρα έχουμε ένα στόχο. Στο χθεσινό 2ο ετάπ ήρθαμε πολύ κοντά στη νίκη (με τον Laurens De Plus) και σήμερα ήμασταν πολύ επικεντρωμένοι, δεν ξέραμε αν θα κερδίσουμε ή όχι, επειδή μετά από 2500μ συνολικής θετικής υψομετρικής διαφοράς δεν είναι εύκολο το σπριντ, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό της Vuelta. Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή η θαυμάσια σεζόν συνεχίζεται για μένα!»

Στις πρώτες θέσεις της Γενικής Κατάταξης η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη με τον Michal Kwiatkowski της Team SKY να παραμένει στα κόκκινα.

Η Vuelta συνεχίζεται με το 4ο ετάπ των 161,4χλμ. που περιλαμβάνει 3.368μ. συνολικής θετικής υψομετρικής διαφοράς με δύο βουνά πρώτης κατηγορίας, Alto de la Cabra Montes και Puerto de Alfacar, και τερματισμό στην κορυφή του δεύτερου.

 

Αποτελέσματα 3ου ετάπ, Η πρώτη δεκάδα:

ITA  1  VIVIANI, Elia (QUICK – STEP FLOORS)                         4:48:12

ITA  2  NIZZOLO, Giacomo (TREK – SEGAFREDO)

SVK  3  SAGAN, Peter (BORA – HANSGROHE)

FRA  4  BOUHANNI, Nacer (COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS)

ITA  5  CONSONNI, Simone (UAE TEAM EMIRATES)

NED  6  VAN POPPEL, Danny (LOTTO NL – JUMBO)

DEN  7  MORKOV, Michael (QUICK – STEP FLOORS)

ITA  8  TRENTIN, Matteo (MITCHELTON – SCOTT)

RSA  9  GIBBONS, Ryan (DIMENSION DATA)

BEL  10 VAN ASBROECK, Tom (EF EDUCATION FIRST – DRAPAC)

 

Η πρώτη δεκάδα της Γενικής Κατάταξης μετά το 3ο εταπ

POL  1  KWIATKOWSKI, Michal (SKY)                       9:10:52

ESP  2  VALVERDE, Alejandro (MOVISTAR)                     + 14

NED  3  KELDERMAN, Wilco (SUNWEB)                          + 25

BEL  4  DE PLUS, Laurens (QUICK – STEP FLOORS)        + 28

ESP  5  IZAGIRRE INSAUSTI, Ion (BAHRAIN – MERIDA)     + 30

ITA  6  FELLINE, Fabio (TREK – SEGAFREDO)

GER  7  BUCHMANN, Emanuel (BORA – HANSGROHE)     + 32

FRA  8  GALLOPIN, Tony (AG2R LA MONDIALE)                 + 33

COL  9  QUINTANA, Nairo (MOVISTAR)

NED  10 MOLLEMA, Bauke (TREK – SEGAFREDO)             + 35

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Πρώτη νίκη του Viviani στην Vuelta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.