B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Valverde κερδίζει το 2ο στάδιο

Kwiatkowski κατέχει το προβάδισμα του αγώνα.

Vuelta a Espana: Ο Valverde κερδίζει το 2ο στάδιο

Σε ένα στάδιο, που επίσημα χαρακτηρίστηκε ως επίπεδο, το Vuelta a España πρόσφερε αρκετές δυσκολίες για να αναβαθμίσει τη γενική κατάταξη, καθώς ο Alejandro Valverde (Movistar) έκανε σπριντ εκτός δρόμου για να πάρει το στάδιο από τον Michal Kwiatkowski (Team Sky) στο Caminito del Rey. Ο Laurens De Plus (Quick-Step Floors), που νωρίτερα έκανε επίθεση, ήταν τρίτος.

«Είμαι χαρούμενος», είπε ο Valverde. “Στο Tour [de France], δεν πήρα όλες τις καλές αισθήσεις που έψαχνα. Και τώρα νιώθω σαν να έχω την κατάσταση που έψαχνα. Ήταν αρκετός χρόνος από τότε που κέρδισα ένα στάδιο στο La Vuelta και ήθελα να πάρω ένα, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος.»

Η ομάδα Sky έθεσε ένα μοχθηρό ρυθμό στην τελική ευθεία, απομακρύνοντας τον τότε αρχηγό Rohan Dennis (BMC), θέτοντας τον Kwiatkowski να έχει τα ηνία του αγώνα με τον Valverde στη δεύτερη θέση στα 14 δευτερόλεπτα. Ο Wilco Kelderman (Sunweb) βρίσκεται τρίτος στα 25 δευτερόλεπτα.

Το στάδιο, όλα φαίνονταν να πηγαίνουν βάση σεναρίου για ένα λεγόμενο επίπεδο στάδιο, με την BMC Racing Team να δουλεύει ώστε να τραβήξει τον τελευταίο αποσχίσαντα της ημέρας, Pierre Rolland (EF-Drapac) και Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), αλλά με 30 χιλιόμετρα να απομένουν, Team Sky πέρασε μπροστά και ανέβασε το ρυθμό δραματικά.

Η Movistar ήταν όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι για να βοηθήσουν, και με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Peter Sagan να υποφέρει, η Bora-Hansgrohe και οι άλλες ομάδες με σπρίντερς έσβησαν προς τα πίσω.

Το peloton τεντώθηκε μέχρι να απομένουν 16 χιλιόμετρα, χωρίσματα (splits) άρχισαν να διαμορφώνονται, με τον Dennis και το συμπαίκτη του Richie Porte να είναι ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στη λάθος μεριά του κενού.

Με 8 χιλιόμετρα να απομένουν, το δεύτερο peloton ήταν ήδη τέσσερα λεπτά πίσω και η Sky συνέχισε να αυξάνει την πίεση, στέλνοντας πρώτα τον Vincenzo NIbali (Bahrain-Merida) στην πίσω γραμμή στην τελική ανάβαση, το Alto de Guadalhorce (7,1 χλμ. 2,8%), και στη συνέχεια με 3 χιλιόμετρα να απομένουν το συμπαίκτης του Gorka Izagirre.

Ο De Plus έκανε μια επίθεση με 1 χιλιόμετρο να απομένει, αλλά εν όψει της γραμμής προσπεράστηκε από τον Valverde, ο οποίος είχε συνοδεία τον Kwiatkowski. Ο Ισπανός αποδείχθηκε πολύ ισχυρός για τον ποδηλάτη της Team Sky, αλλά η κόκκινη φανέλα ανήκε στον Kwiatkowski.

“Ο De Plus το πήγε πολύ σκληρά, υπολόγισα την απόσταση και πήγα με 550-600 μέτρα να απομένουν”, δήλωσε ο Valverde. “Όταν πήγαμε πίσω από τον De Plus, άφησα τον Kwiatkowski να προχωρήσει μπροστά και τον προσπέρασα στην τελευταία καμπύλη. Μέχρι στιγμής, έχω επιτύχει το στόχο να κερδίσω ένα στάδιο και θα δούμε πώς τα πράγματα θα πάνε μέρα με τη μέρα».

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Valverde κερδίζει το 2ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.