B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος Γαλλίας 2018: H Team SKY θέτει τους κανόνες στο 11ο ετάπ

Δυο αναβάτες της Team SKY, οι Geraint Thomas και Chris Froome τερμάτισαν στην 1η και 3η θέση αντίστοιχα του 11ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας.

Γύρος Γαλλίας 2018: H Team SKY θέτει τους κανόνες στο 11ο ετάπ

Το 11ο ετάπ ήταν ένα από τα πιο δύσκολα του φετινού Γύρου Γαλλίας, όπως είπαμε ήδη. Ήταν επίσης ένα από τα πλέον καθοριστικά για την εξέλιξή του. Εξελίχτηκε σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της Γαλλίας, στις Γαλλικές Άλπεις, στην περιοχή που βρίσκεται λίγο κάτω από τη Γενεύη και στα αριστερά των συνόρων με την Ιταλία.

Γύρος Γαλλίας 2018: H Team SKY θέτει τους κανόνες στο 11ο ετάπ

Στην εκκίνηση του 11ου ετάπ βρέθηκαν συνολικά 165 ποδηλάτες. Το «παιχνίδι» ξεκίνησε με τον Peter Sagan, o οποίος δείχνει να κάνει το δικό του αγώνα, έχοντας τη δική του ατζέντα και τις δικές του επιδιώξεις. Ο Sagan έκανε το πρώτο ξεκόλλημα  και κέρδισε ένα ακόμη ενδιάμεσο σπριντ και μαζί τους αντίστοιχους πόντους και τώρα βρίσκεται με 121 πόντους ασφαλείας διαφορά από τον επόμενο. Γιατί, όταν οι υπόλοιποι διεκδικητές της πράσινης φανέλας προσπαθούν να πετύχουν στα πιο «εύκολα» ετάπ, ο Peter Sagan επιτίθεται στις ανηφόρες! Όταν άρχισαν όμως οι πρώτες αντεπιθέσεις, επέστρεψε αμέσως στο πελοτόν. O αρχηγός της BORA, ο Rafal Majka, ήταν φανερά ταλαιπωρημένος από τις πτώσεις του 10ου ετάπ και απλώς προσπάθησε να μην μείνει πολύ πίσω στη γενική κατάταξη.

Με δύο αναβάσεις Hors Categorie, το 11ο ετάπ είχε απ” όλα: δολοφονικές ανηφόρες, επικίνδυνες κατηφόρες και μερικές ευθείες, μερικών μέτρων – έτσι για αλλαγή.  Παρά την περιορισμένη του απόσταση – μόλις 108.5 χιλιόμετρα, η διάρκεια ήταν 3 ώρες και 29 λεπτά για τον πρώτο, όταν, για παράδειγμα, ήταν 4 ώρες για τα 182 χιλιόμετρα του 2ου ετάπ.

Η ανάβαση ξεκινούσε με την πτώση της σημαίας γι” αυτό άλλωστε και οι περισσότερες ομάδες πέρασαν αρκετή ώρα στα εργόμετρα για προθέρμανση πριν την έναρξη.

Η Team SKY σε πρωταγωνιστικό ρόλο

To 11o ετάπ είχε πολλούς γενναίους αθλητές, πολλούς λογικούς αθλητές, κάποιους σαστισμένους, κάποιους άτυχους και… την Team SKY.

Την αρχή έκανε ο Greg Van Avermaet (BMC) ο οποίος προφανώς ήδη ήξερε πως σήμερα θα ήταν η ημέρα που θα έχανε την κίτρινη φανέλα. Ύστερα από οχτώ ολόκληρες ημέρες στα κίτρινα και με μια εξαιρετική απόδοση ως τώρα, κατάλαβε πως έπρεπε να σταματήσει να προσπαθεί ήδη από την ανάβαση του col du Pre.

Σε όλο τον αγώνα, η Team SKY έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ δύναμης, οργάνωσης, τακτικής και απόδοσης που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Ακόμα και οι πιο φανατικοί «εχθροί» της, θα έπρεπε να παραδεχτούν πως το επίπεδο της ομάδας είναι συνολικά εξαιρετικά υψηλό και δεν βρίσκεται τυχαία στη θέση που είναι.

Οι αθλητές της απλώς «αφόπλιζαν» όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους αυξάνοντας συνεχώς το ρυθμό και φέρνοντας τον αγώνα απολύτως στα μέτρα τους.

Οι «βοηθοί» έμοιαζαν σχεδόν το ίδιο δυνατοί με τους αρχηγούς μέχρι που γινόταν κάποια επίθεση και οι «αρχηγοί» αναλάμβαναν να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο. Και τότε η διαφορά γινόταν αισθητή.

Ο Froome δούλευε με το γνώριμο στυλ του – πάντα καθισμένος στη σέλα, σε απόλυτο έλεγχο και με πολλές περιστροφές – αφήνοντας πίσω του όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Ο Geraint Thomas δούλευε λίγο πιο μπροστά και, όταν ήρθε η στιγμή, κάλυψε εύκολα την απόσταση από τον, προφανώς, ήδη εξαντλημένο Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) που σήμερα θα λέγαμε πως είχε την τιμή να χάσει από τον απολύτως καλύτερο.

Τα τελευταία χιλιόμετρα ήταν από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει σε Γύρο Γαλλίας και, αν η συνέχεια είναι περίπου έτσι, σίγουρα ο Γύρος Γαλλίας 2018 θα μας μείνει αξέχαστος.

Θα ήταν παράλειψη να κλείσουμε χωρίς να αναφέρουμε την απόδοση των Tom Dumoulin, που ποδηλατούσε σαν να βρίσκεται σε χρονόμετρο και επιτάχυνε εντυπωσιακά όταν χρειαζόταν, τον Damiano Caruso, τον Daniel Martin και φυσικά τον Romain Bardet (AG2R La Mondiale) που έχει μια εκπληκτική απόδοση στο φετινό Γύρο.

Επίσης, εξαιρετικές και ικανός για μεγάλα αποτελέσματα και ο Primoz Roglic (Team Lotto NL-Jumbo) αλλά και ο Ilnur Zakarin.

 

Τελική Κατάταξη:

1. Geraint Thomas, 3:29:36

2.Tom Dumoulin, 3:29:56

3. Chris Froome, 3:29:56

 

Γενική Κατάταξη (ύστερα από το 11ο ετάπ):

1. Geraint Thomas (Team SKY) – 44:06:16

2. Chris Froome (Team SKY) +01’25

3. Tom Dumoulin (Sunweb) +01’44

4. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) +02’14

5. Primoz Roglic (Team Lotto NL Jumbo) +02’23

6. Steven Kruijswijk (Team Lotto NL Jumbo) +02’40

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

 

 

 

Γύρος Γαλλίας 2018: H Team SKY θέτει τους κανόνες στο 11ο ετάπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.