B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η Team Sky κυριαρχεί στην ομαδική χρονομέτρηση του Critérium du Dauphiné για να φέρει πίσω την κίτρινη φανέλα τον Michal Kwiatkowski

Η βρετανική ομάδα κατέχει πλέον τέσσερις κορυφαίες θέσεις στη γενική κατάταξη. Η Team Sky έκανε μια κυριαρχική παρουσία στην ομαδική χρονομέτρηση στο 3ο εταπ στο Critérium du Dauphiné για να βάλει τον Michal Kwiatkowski πίσω στην κίτρινη φανέλα.

Η Team Sky κυριαρχεί στην ομαδική χρονομέτρηση του Critérium du Dauphiné για να φέρει πίσω την κίτρινη φανέλα τον Michal Kwiatkowski

Σε κάτι που ήταν ουσιαστικά μία πρόβα για το τρίτο στάδιο ομαδικής χρονομέτρησης 35χλμ του Tour de France, η ομάδα Sky έκανε μια φανταστική διαδρομή και κέρδισε για παραπάνω από μισό λεπτό τη μέχρι τότε φαβορί BMC Racing.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, η έκπληξη στο στάδιο ήρθε από την Ag2r La Mondiale, η οποία αγωνίστηκε για να περιορίσει τις απώλειες του Romain Bardet με χρόνο 38-03 για να πάρει ένα πρόωρο προβάδισμα, ενώ οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ομαδική χρονομέτρησης Time Sunweb – αν και χωρίς τους καλύτερους της αθλητές ατομικής χρονομέτρησης και μόνο με πέντε ποδηλάτες μετά από πρόωρες εγκαταλείψεις – τελείωσε με χρόνο 39-53 οι οποίοι κατέληξαν τελευταίοι.

Ο χρόνος της Ag2r La Mondiale αντιμετώπισε τις προκλήσεις των Astana και  Bahrain-Merida (με τον Vincenzo Nibali στις κατατάξεις τους), αλλά τελικά έπεσε στην προσπάθεια από την ομάδα Trek-Segafredo η οποίοα ολοκλήρωσε τη διαδρομή 35χλμ μόλις 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα.

Παρόλα αυτά, ο χρόνος της Trek-Segafredo δεν κράτησε για πολύ καιρό αφού η Quick-Step Floors να επιταχύνουν 25 δευτερόλεπτα γρηγορότερα, πριν την άφιξη της BMC Racing, η οποία ήταν γρηγορότερη σε κάθε ενδοιάμεσο έλεγχο και μείωσε ακόμη άλλα 24 δευτερόλεπτα από τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

Οι τελευταίες δύο ομάδες της κούρσας ήταν η Team Sky και η Mitchelton-Scott και μέχρι τον πρώτο ελέγχου ήταν σαφές ότι η πρώτη ομάδα ήταν σε καλύτερη φόρμα αφού κάλυψαν τα πρώτα 14χλμ σε 14 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την BMC Racing.

Ωστόσο, η Mitchelton-Scott δεν φαινόταν αρκετά γρήγορη, με την κίτρινη φανέλα του Daryl Impey να είναι στη θέση ώστε να βοθάει τους συναθλητές προς τη γραμμή τερματισμού.

Παρά αυτές τις προσπάθειες, η ομάδα της Αυστραλίας δεν θα μπορούσε να κάνει αρκετά ώστε να κρατήσει τον Impey στη θέση του αρχηγού, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση πάνω από ένα λεπτό κάτω από την Team Sky.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι μετά από μια μέρα στο κανονικό κιτ της Team Sky, ο Michal Kwiatkowski επιστρέφει στην κίτρινη φανέλα, με τον Gianni Moscon, τον Jonathan Castroviejo και τον Geraint Thomas στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

 

Αποτελέσματα

 

Critérium du Dauphiné τρίτο στάδιο: Pont-de-Vaux προς Louhans-Chateaurenard, 35χλμ (TTT)

1. Team Sky (GBr), με 36-33
2. BMC Racing (USA), στα 37 δευτερόλεπτα
3. Lotto Soudal (Bel), στα 53 δευτερόλεπτα
4. Mitchelton-Scott (Aus), στα 56 δευτερόλεπτα
5. Quick-Step Floors (Bel), με 1-02
6. Trek-Segafredo (USA), με 1-27
7. AG2R La Mondiale (Fra), με 1-30
8. Movistar (Esp), με 1-31
9. LottoNl-Jumbo (Ned), με 1-33
10. Groupama-FDJ (Fra), με 1-34

 

Γενική κατάταξη μετά το τρίτο στάδιο:

1. Michal Kwiatkowski (Pol) Team Sky, με 9-28-21
2. Gianni Moscon (Ita) Team Sky, στα 3 δευτερόλεπτα
3. Jonathan Castroviejo (Esp) Team Sky, στα 9 δευτερόλεπτα
4. Geraint Thomas (GBr) Team Sky, στα 21 δευτερόλεπτα
5. Brent Bookwalter (USA) BMC Racing, στα 48 δευτερόλεπτα
6. Damiano Caruso (Ita) BMC Racing, στα 52 δευτερόλεπτα
7. Joey Rosskopf (USA) BMC Racing, στα 53 δευτερόλεπτα
8. Daryl Impey (RSA) Mitchelton-Scott, στα 54 δευτερόλεπτα
9. Jens Keukeleire (Bel) Lotto Soudal, με 1-01
10. Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors, με 1-08

 

 

Πηγή: cyclingweekly.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.