B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος της Ιταλίας: Συνοπτική ανάλυση της 101ής έκδοσης

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το φινάλε της 101ής έκδοσης του Γύρου της Ιταλίας που βρήκε τον Βρετανό Chris Froome να στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του νικητής του αγώνα και να σηκώνει το πολυπόθητο τρόπαιο στην καρδιά της «Αιώνιας Πόλης».

Γύρος της Ιταλίας: Συνοπτική ανάλυση της 101ής έκδοσης

Ο Διευθυντής του Γύρου της Ιταλίας, κος Mauro Vegni, και ο Γενικός Διευθυντής της RCS Sport, κος Paolo Bellino, μοιράζονται τις σκέψεις τους γύρω από την ιστορική 101ή έκδοση της Corsa Rosa.

Από τον πρόλογο και την Μεγάλη Εκκίνηση στην Ιερουσαλήμ μέχρι τον επίλογο στην Ρώμη, η 101ή πρώτη έκδοση του αγώνα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ιστορία για τον θριαμβευτικό τρόπο με τον οποίο ο Chris Froome ανέτρεψε τα δεδομένα στο 19ο ετάπ, φόρεσε την Maglia Rosa και έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που κερδίζει τον Γύρο της Ιταλίας.

Ο Paolo Bellino, Γενικός Διευθυντής της RCS Sport, περιέγραψε το φετινό Giro σαν μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία τόσο από τη σκοπιά των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και την αθλητική: «Για την RCS Sport ήταν μια νίκη σε όλα τα μέτωπα: περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι ήταν διαπιστευμένοι για το Giro 101 αντιπροσωπεύοντας 900 διεθνείς εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίου κύρους τηλεοπτικών καναλιών όπως το BBC, το CNN και ειδησεογραφικών πρακτορείων, όπως Reuters, Associated Press και France Presse καθώς και εφημερίδες, όπως η Times του Λονδίνου, οι οποίες κάλυψαν την εκδήλωση καθημερινά.
Κατά τη διάρκεια του 19ου ετάπ, την Παρασκευή 25 Μαΐου, περίπου 3 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν στο Rai 2 για να παρακολουθήσουν την αποφασιστική επίθεση του Froome, μεταξύ του Colle delle Finestre και του τερματισμού στην κορυφή Jafferau, με την τηλεθέαση να φτάνει το 23,60%».

Τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης του Giro καταγράφηκαν την ημέρα του Monte Zoncolan, όπου την τελική ανάβαση παρακολουθήσαν 3.255.634 τηλεθεατές – με μερίδιο ακροαματικότητας στο 25%.

«Ο αγώνας προβλήθηκε σε 198 χώρες ανά τον κόσμο, φτάνοντας σε 800 εκατομμύρια τηλεθεατές μέσα από την εκπληκτική κάλυψη, προσφέροντας πανέμορφες εικόνες τοπίων και εντυπωσιακά στιγμιότυπα. Η ιστορία αυτής της έκδοσης ήταν πραγματικά μοναδική και κατέλαβε τη φαντασία των οπαδών σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο ψηφιακό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 2.800.000 ακόλουθους. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πάθος και τον ενθουσιασμό των οπαδών που κατέκλυσαν τους δρόμους, μια πραγματική απόδειξη ότι το ποδήλατο είναι ένα αληθινά μεταμορφωτικό άθλημα που μπορεί να προσελκύσει ένα άκρως αφοσιωμένο και παθιασμένο κοινό που τρέφει «amore infinito» (άπειρη αγάπη) για το άθλημα και τους αναβάτες. Η 101ή έκδοση τόνισε επίσης ότι η Corsa Rosa είναι πραγματικά ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο. Εκτός αυτού, το τελευταίο στάδιο στην «Αιώνια Πόλη», δίπλα από το Κολοσσιαίο και τα Αυτοκρατορικά Φόρα, πρόσφερε μια μοναδική διαδρομή που κόβει την ανάσα, επιβεβαιώνοντας πως είμαστε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου»!

Από τη μεριά του, ο κος Mauro Vegni, Διευθυντής του Γύρου της Ιταλίας, φαίνεται εξαιρετικά ικανοποιημένος από την επιτυχημένη και άκρως εντυπωσιακή 101ή έκδοση του αγώνα: «Τόσο η έναρξη στην Ιερουσαλήμ όσο και ο τερματισμός στην Ρώμη έδωσαν στο φετινό Giro τεράστιο κύρος. Και στις δύο πόλεις βρήκαμε ένα μοναδικό καλωσόρισμα, όπως και σε όλα τα στάδια και τις πολλές πόλεις και κωμοπόλεις που επισκεφθήκαμε. Το φινάλε όμως στην Ρώμη ήταν πραγματικά πρωτοφανές. Ο κόσμος είχε πλημμυρίσει του δρόμους και, όπως αναμενόταν, το ετάπ τελείωσε με ένα δραματικό σπριντ – με τους αναβάτες να αγωνίζονται με ταχύτητα πάνω από 50χλμ/ώρα. για τους τελευταίους οκτώ γύρους του σιρκουί.
Η επική ανατροπή του Froome και η αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα κράτησαν τον αγώνα ζωντανό μέχρι τέλους. Είχαμε εξαιρετικούς νικητές ετάπ – από τον Dumoulin μέχρι τους Viviani, Bennett, Wellens, Chaves και Yates – μαζί με απροσδόκητες στιγμές μεγάλου δράματος, όπως η κρίση του Yates ενώ φορούσε την Maglia Rosa και του Pinot την προτελευταία ημέρα – που ήταν πάντα μέρος του DNA αυτού του αθλήματος. Θα έλεγα ότι πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα από το φετινό Giro. Με κάθε τρόπο, η 101η έκδοση της Corsa Rosa συνδυάζει την καθαρή ουσία της σύγχρονης ποδηλασίας μαζί με στοιχεία των επικών αγώνων του παρελθόντος».

 

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.