B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Egan Bernal, από την ομάδα Sky, περνάει μπροστά από τον Roglič και τον Porte στη δοκιμή ενάντια στον χρόνο στο Tour de Romandie!

Ο 21χρονος ποδηλάτης της Team Sky νίκησε τον Primož Roglič για τέσσερα δευτερόλεπτα καθώς ο Σλοβένος διατηρεί το προβάδισμα

Ο Egan Bernal, από την ομάδα Sky, περνάει μπροστά από τον Roglič και τον Porte στη δοκιμή ενάντια στον χρόνο στο Tour de Romandie!

Ο Egan Bernal (Team Sky) έκανε μια εξαιρετική κούρσα για να νικήσει τους πιο έμπειρους αντιπάλους του στη γενική κατηγορία σε μια ανηφορική κούρσα χρονομέτρου στο 3ο στάδιο του Tour de Romandie.

Η σκηνή φαινόταν να ανήκει στον Richie Porte (BMC Racing), αφού ο Αυστραλός προηγούταν με 25-28 στο ένατο χιλιόμετρο, ρίχνοντας μισό λεπτό στον μέχρι τότε ηγέτη Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Ωστόσο, ο Bernal ανέτρεψε ένα άνοιγμα στο ενδιάμεσο split για να νικήσει τον χρόνο του Porte κατά 18 δευτερόλεπτα στη γραμμή, με τον χρόνο του 25-10 να είναι αρκετός για να του δώσει τη νίκη.

Ο μόνος εναπομείναντας άνθρωπος που μπορούσε να έρθει κοντά στον χρόνο του Bernal ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) ο οποίος, παρεπιπτόντως, κάλυψε το δεύτερο μισό του αγώνα γρηγορότερα από τον νεαρό Κολομβιανό, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά του από το ενδιάμεσο split.

Ο Roglič πέρασε την γραμμή μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Bernal την ημέρα αυτή, ένα αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει ότι παραμένει στην κίτρινη φανέλα αλλά βλέπει το προβάδισμά του να μειόνεται έξι δευτερόλεπτα από τον Bernal.

Πως έγινε.

Στο τρίτο στάδιο του Tour de Romandie οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μια δυσάρεστη ανηφορική κούρσα χρονιμέτρου 9,9 χιλιομέτρων από το Ollon στο χιονοδρομικό κέντρο του Villars, όπου σχεδόν όλοι οι ποδηλάτες είχαν επιλέξει ένα standard ποδήλατο δρόμου για το χρονόμετρο.

Ο Michael Storer (Team Sunweb) ήταν ο πρώτος αθλητής που έτρεχε με χρόνο 27-44, του οποίου η πρωτιά διήρκησε για περίπου μία ώρα, έως ότου ήρθε ο Matteo Fabbro (Katusha-Alpecin) κι αφαίρεσε 26 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Storer.

Ωστόσο, ο χρόνος του Fabbro δεν παρέμεινε άπιαστος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα χτυπήθηκε από τον Kristijan Durasek (UAE Team Emirates) και έπειτα από τον Jakob Fuglsang (Astana), πριν ο Simon Spilak γίνει ο πρώτος ποδηλάτης που κατάφερε να πάει με λιγότερο από 27 λεπτά με χρόνο 26- 53.

Καθώς ο Spilak τελείωσε, οι 10 κορυφαίοι άρχισαν να κατευθύνονται στο κάτω μέρος του βουνού, με τον Richie Porte (BMC Racing) να κάνει μια σπάνια επιλογή εξοπλισμού, καθώς επέλεξε ένα standard ποδήλατο δρόμου με μπάρες TT.

Ο Dan Martin (UAE Team Emirates) ήταν ο επόμενος ποδηλάτης που έδωσε μια εντυπωσιακή παραστάση καθώς έφτασε τον «minute-man» Damien Howson (Mitchelton-Scott) με χρόνο 26-38, αλλά δεν παρέμεινε στην πρωτιά για πολύ αφού ο Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) με μια δυνατή κούρσα πήγε κάτω από τα 26 λεπτά με 25-58.

Εντούτοις, στα μισά της διαδρομής, ο Porte φαινόταν πολύ δυνατός καθώς πήγαινε πιο γρήγορα από τον Kruijswijk στο ενδιάμεσο time check και από κει ανέβασε ταχύτητα και πρόσθεσε μισό λεπτό από τον Ολλανδό με χρόνο 25-28.

Αυτός έμοιζε να είναι ο καλύτερος χρόνος της ημέρας, αλλά ο Egan Bernal (Team Sky) ήταν κοντά στο ενδιάμεσο split με μόλις εννέα δευτερόλεπτα πίσω από τον Porte και όρισαν έναν έντονο ρυθμό μέχρι το δεύτερο μισό για να καλύψουν τον χρόνο του Porte κατά 18 δευτερόλεπτα.

Τελικά, αυτός ο χρόνος θα ήταν αρκετά καλός για τον Bernal για να κερδίσει τον αγώνα, αλλά ο Κολομβιανός είχε ακόμα μερικές νευρικές στιγμές ως ο τελευταίος που τελείωσε, και ο πρωτοπόρος του αγώνα Primož Roglič να έρχεται στην τελική ευθεία του τερματισμού με τον χρόνο να γέρνει υπέρ του Bernal.

Εντούτοις, ο Roglič δεν παραιτήθηκε και εν τέλει τερμάτισε τέσσερα δευτερόλεπτα κάτω, ένα αποτέλεσμα που έδωσε στον Bernal τη νίκη στο στάδιο, αλλά επίσης εξασφάλισε ότι ο Roglič παρέμεινε με την κίτρινη φανέλα καθώς κατευθείνεται στο βασιλικό στάδιο του Σαββάτου.

Αποτελέσματα

Tour de Romandie 2018, τρίτη φάση: Ollon to Villars, 9.9km (ITT)

1. Ο Egan Bernal (Col) Team Sky, στις 25-10.7
2. Primož Roglič (Slo) LottoNL-Jumbo, σε 4 δευτερόλεπτα
3. Ο Richie Porte (Aus) BMC Racing, σε 18 δευτερόλεπτα
4. Steven Kruijswijk (Ned) LottoNL-Jumbo, σε 48 δευτερόλεπτα
5. Rui Costa (Por) UAE Team Emirates, 1-06
6. Pierre Latour (Fra) AG2R La Mondiale, στις 1-21
7. Rohan Dennis (Aus) BMC Racing, στις 1-25
8. Ντάνιελ Μάρτιν (Irl) Ομάδα ΕΑΕΕ, στις 1-28
9. Emanuel Buchmann (Ger) Bora-Hansgrohe, στις 1-30
10. Simon Spilak (Slo) Katusha-Alpecin, σε 1-43

Γενική ταξινόμηση μετά το τρίτο στάδιο

1. Primož Roglič (Slo) LottoNL-Jumbo, στις 8-39-39
2. Ο Egan Bernal (Col) Team Sky, σε 6 δευτερόλεπτα
3. Richie Porte (Aus) BMC Racing, σε 27 δευτερόλεπτα
4. Steven Kruijswijk (Ned) LottoNL-Jumbo, στις 1-02
5. Rui Costa (Por) UAE Team Emirates, 1-17
6. Rohan Dennis (Aus) BMC Racing, στις 1-22
7. Pierre Latour (Fra) AG2R La Mondiale, την ίδια στιγμή
8. Ντάνιελ Μάρτιν (Irl) UAE Team Emirates, 1-42
9. Emanuel Buchmann (Ger) Bora-Hansgrohe, την ίδια στιγμή
10. Ion Izagirre (Esp) Μπαχρέιν-Μερίδα, 1-55

Πηγή: cyclingweekly.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.