B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Thomas De Gendt κερδίζει το δεύτερο γύρο Tour de Romandie μετά από διάλειμμα 167χλμ.

Βέλγος ειδικός απόσχισης έφυγε από το peloton στα επτά χιλιόμετρα με τέσσερις άλλους αναβάτες και τελείωσε μόνος του.

Ο Thomas De Gendt κερδίζει το δεύτερο γύρο Tour de Romandie μετά από διάλειμμα 167χλμ.

Ο Thomas De Gendt (Lotto Soudal) κέρδισε το δεύτερο στάδιο  του Tour de Romandie σόλο, με πάνω από δύο λεπτά μπροστά από τον Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) και τον Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) που πάλεψαν σε ένα σπριντ για δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το δεύτερο στάδιο 174 χιλιομέτρων από το Delémont αποδείχθηκε ένα τέλειο εφαλτήριο για τον De Gendt, ο οποίος είχε δοκιμάσει και απέτυχε να διαμορφώσει ένα break την προηγούμενη μέρα.

Το στάδιο περιλάμβανε δύο ταξινομημένες αναβάσεις – συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης κατηγορίας Col des Etroits – αλλά από τα 110 χλμ. το peloton χαρακτηρίστηκε από μια μακρά κάθοδο, κυλιόμενους λόφους και ένα επίπεδο φινίρισμα στο Yverdon les Bains.

Ενώ ο De Gendt κατάφερε να μείνει μακριά, οι αποσπασμένοι σύντροφοί του έμειναν πίσω στο peloton, αφήνοντας τις πύλες ανοικτές για ένα σπριντ για δευτερόλεπτα και επιτρέποντας στον Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) να διατηρήσει το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη με τον Rohan Dennis (BMC Racing Team ) δεύτερο και τον Geraint Thomas (Team Sky) τρίτο.

Πως έγινε.

Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα μετά την εκτόξευση του peloton από το Delémont, επτά αναβάτες έκαναν μια προσπάθεια να αποσπαστούν από το peloton. Τους έφτασαν γρήγορα, αλλά σε επτά χιλιόμετρα μια πολύ πιο επικίνδυνη ομάδα είχε τη δυνατότητα να φύγει μπροστά.

Ο Thomas De Gendt (Lotto Soudal) και ο συμπαίκτης του Victor Campenaerts (Lotto Soudal) απομακρύνθηκαν από τη μάχη, μαζί με τους Andriy Grivko (Astana), Nathan Brown (EF-Education First) και Matteo Fabbro (Katusha-Alpecin).

Ο καλύτερος αναβάτης από την ομάδα αυτή ήταν ο Μπράουν, ο οποίος μετά το στάδιο 1 έμεινε στη θέση 39 στη γενική κατάταξη, 28 δευτερόλεπτα κάτω από τον ηγέτη Roglič (LottoNL-Jumbo).

Οι πέντε πλησίασαν την πρώτη ανάβαση της ημέρας – Col des Rangiers – μαζί. Μέχρι την κορυφή της ανάβασης, σε μόλις 11,5 χιλιόμετρα είχαν κερδίσει ένα κενό 2-38, με τον De Gendt να σαρώνει το μέγιστο αριθμό πόντων ταξινομιμένων αναβάσεων, τον Campenaerts δεύτερο και τον Brown τρίτο.

Η αποσχιστική προσπάθεια τερματίστηκε απότομα για τον Fabbro στα 63χλμ., καθώς ένας μηχανικός τον είδε να πέφτει από το group, μειώνοντάς τους σε κουαρτέτο που κατάφερε να κερδίσει ένα προβάδισμα 7-20 με 84χλμ. να απομένουν.

Φτάνοντας στις πλαγιές της αναρρίχησης της Cat 2, Col des Etrois, ο ρυθμός αποδείχθηκε πολύ υψηλός για τον Grivko, ο οποίος στα 105χλμ. έμεινε πίσω από τους αποσπασμένους συντρόφους του.

Ο De Gendt ήταν ο πρώτος πάνω από τη γραμμή, σαρώνοντας τους πόντους των βουνών, αν και δεν ήταν αρκετό για να μετατοπίσει τον Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) από το κορυφαίο σημείο συνολικά στον αγώνα των αναβατών.

Το υπόλοιπο τρίο συνέχισε να εργάζεται μαζί, και παρόλο που το χάσμα μίκραινε, στα 5-48 με 48χλμ, είχαν ακόμα ένα ασφαλές προβάδισμα.

Στα τελικά 30χλμ., Ο Campenaerts (Lotto Soudal) άφησε τον συμπαίκτη του να τελειώσει τη δουλειά, με το Brown να αφήνει τον De Gendt πολύ σύντομα – επιτρέποντας στον Βέλγο να πάρει διαφορά και να φτάσει στην γραμμή τερματισμού μόνος.

Πίσω από το peloton, οι ομάδες Bahrain-Merida και Team Sky βρίσκονταν κοντά στο προβάδισμα, δίνμοντας το ρυθμό για να μειώσουν το κενό. Εντούτοις, δε φαινόταν τίποτα να σταματάει τον De Gendt, ο οποίος κράτησε το προβάσδισμα των 3 λεπτών καθώς μπήκε στο 5χλμ.

Ο De Gendt, ο οποίος προσπάθησε και δεν κατάφερε να βγει μπροστά με τους Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) και Pavel Sivakov (Team Sky) κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου, χρειαζόταν να ολοκληρώσει στα 3-11  για να κερδίσει στον πρώην ηγέτη Roglič.

Εντούτοις, με το peloton πίσω να επιταχύνει με την προσδοκία μιας μάχης για τη δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο, το χάσμα του έπεσε στο 2-04 – αφήνοντας τον Roglič τη φανέλα του ηγέτη που εισήλθε στο τρίτο στάδιο μέτρησης χρόνου των 10 χιλιομέτρων πάνω σε λόφο, με τον Rohan Dennis BMC) στη δεύτερη και τον Geraint Thomas (Team Sky) να κινείται στην τρίτη θέση, μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα.

Αποτελέσματα:
Tour de Romandie, δεύτερο στάδιο: Delémont στο Yverdon les Bains, 174χλμ

1. Τόμας Ντε Γκέντε (Bel) Λόττο Σουδάλ 4-03-05
2. Sonny Colbrelli (Ita) Μπαχρέιν-Μερίδα 02-04
3. Samuel Dumoulin (Fra) AG2R La Mondiale
4. Η ομάδα του Michael Matthews (Aus) Sunweb
5. Michael Mørkøv (Den) Ταχύτατα δάπεδα
6. Xandro Meurisse (Bel) Wanty-Groupe Gobert
7. Ο Ντιέγκο Ρόζα (Ita) Ουρανός της Ομάδας
8. Ο Egan Bernal (Col) Team Sky
9. Πιέρ Λατούρ (Fra) AG2R La Mondiale
10. Antoine Duchesne (Can) Groupama-FDJ, ταυτόχρονα

Γενική ταξινόμηση μετά το δεύτερο στάδιο:

1. Primož Roglič (Slo) LottoNL-Jumbo 8-14-25
2. Rohan Dennis (Aus) BMC Racing Team
3. Geraint Thomas (GBr) Ομάδα Sky 4s
4. Ντιέγκο Ρόζα (Ita) Ομάδα Sky 5s
5. Pierre Latour (Fra) AG2R La Mondiale, την ίδια στιγμή
6. Gorka Izagirre (Spa) Μπαχρέιν-Μερίδα 8δ
7. Ο Egan Bernal (Col) Team Sky 10s
8. Pierre Rolland (FRA) EF Εκπαίδευση First-Drapac p / b Cannondale, την ίδια στιγμή
9. Richie Porte (Aus) Η ομάδα BMC Racing 13s
10. Ο José Gonçalves (Por) Katusha-Alpecin, την ίδια στιγμή

Πηγή: cyclingweekly.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.