B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

EuroVelo πρόγραμμα σχεδιασμού ποδηλατικόυ δικτύου σε όλη την Ευρώπη

EuroVelo πρόγραμμα σχεδιασμού ποδηλατικόυ δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF) και του ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο (υπεύθυνος φορέας του προγράμματος EuroVelo στην χώρα μας) υπογράφηκε σύμφωνο για τη συντονισμένη προσπάθεια επέκτασης ποδηλατόδρομων σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα.

EuroVelo πρόγραμμα σχεδιασμού ποδηλατικόυ δικτύου σε όλη την Ευρώπη

Στόχος του προγράμματος EuroVelo είναι να ενωθεί όλη η Ευρώπη με ποδηλατικές διαδρομές. Μέχρι ώρας έχουν καταγραφεί αρκετές χώρες μεσα στις οποίες είναι η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τσεχία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία αυτή τη στιγμή παραπάνω απο 45.000χλμ εντάσσονται στο πρόγραμμα και αναμένονται να φτάσουν τα 70,000χλμ. Οι ποδηλατικές διαδρομές εντυπωσίασαν το ευρύ κοινό και αρκετοί συνεισφέρουν στο έργο υποστηρίζοντας το με οικονομικούς και πολιτικούς τρόπους.

Όσον αφορά την Ελλάδα έχουν σχεδιαστεί προς το παρόν τρείς ποδηλατικές διαδρομές.

Η πρώτη με την ονομασία EV8 έχει ως αφετηρία την Ανδαλουσία στην Ισπανία, διέπει τη Μεσσόγειο και καταλήγει στην Αθήνα περνώντας απο πολλές ελληνικές περιοχές ( 5.900 χλμ.)

Η δεύτερη διαδρομή ΕV11 που αρχίζει απο το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας φτάνει μέχρι την πρωτέυουσά μας διασχίζοντας τη Μακεδονία και την πόλη της Θεσσαλονίκης. (6.000 χλμ.)

Η τρίτη διαδρομή EV13 ξεκινάει απο τα σύνορα της Νορβηγίας και Ρωσίας και έχει προορισμό τη Μαύρη θάλασσα περνόντας απο όμορφες περιοχές της Ελλάδας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. (10.400 χλμ.)

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών επιδιώκει μέσω του προγράμματος EuroVelo την υλοποίηση άριστων προδιαγραφών ποδηλατοδρόμων, οι οποίοι θα προσελκύουν καθημερινά πλήθος κόσμου και θα χρησιμοποιούν τις διαδρομές μετακινούμενοι με ένα μέσο που βελτιώνει τον τρόπο ζωής και προστατεύει το περιβάλλον. Ένας ακόμα στόχος της Ομοσπονδίας είναι να γίνει το πρόγραμμα ευρέως γνωστό ώστε να ενισχυθεί η κινητικότητα της αγοράς γύρω απο αυτό.

Ως γνωστό ο τουρισμός είναι ένας ισχυρός κλάδος για την στήριξη της οικονομίας και η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό στηριζόμενη στις ομορφιές των περιοχών της. Συμπεραίνουμε λοιπόν πόσο θα ενισχυθεί η χώρα μας με τη δημιουργία ενος πανευρωπαïκού δικτύου ποδηλασίας όπου χιλιάδες κόσμος θα χρησιμοποιεί καθημερινά διασχίζοντας δίαφορες διαδρομές μέσα στη χώρα μας.

Ο ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” βρίσκεται στην European Cyclists Federation, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών όπου εδρεύει στις Βρυξέλλες . Ο οργανισμός διοργανώνει διάφορα events σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς στοχεύοντας στην διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου. Η κατάταξη της Ελλαδας στο πρόγραμμα EuroVelo βρίσκεται στις άμεσες  προτεραιότητες του οργανισμού και δραστηριοποιείται έντονα για την επίτευξή του.

 

EuroVelo πρόγραμμα σχεδιασμού ποδηλατικόυ δικτύου σε όλη την Ευρώπη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.