B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Στην Ολλανδία θα κατασκευαστεί ο μακρύτερος θερμαινόμενος ποδηλατόδρομος της Ευρώπης

Η συγκεκριμένη διαδρομή για τους ποδηλάτες, μήκους 1,7 χιλιομέτρων, θα συνδέει τις πόλεις Βαγκενίνγκεν και Αρνεμ. Το εντυπωσιακό είναι ότι θα διατηρηθεί θερμή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δείτε πώς θα συμβεί αυτό

Στην Ολλανδία θα κατασκευαστεί ο μακρύτερος θερμαινόμενος ποδηλατόδρομος της Ευρώπης

Ξεγνοιασιά και ελευθερία. Μακριά από τη θολούρα και τη ζάλη που προκαλεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Την απολαυστική εμπειρία της ποδηλασίας γεύονται όλο και περισσότεροι κάτοικοι ευρωπαϊκών πόλεων οι οποίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να γνωρίσουν μια άλλη, πιο αγνή όψη της μετακίνησης.

Τη γοητεία αυτής της αγνότητας θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν και όσοι θα χρησιμοποιήσουν έναν… θερμαινόμενο ποδηλατόδρομο ο οποίος σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Ολλανδία. Εκεί, δηλαδή, όπου το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς έχει αφομοιωθεί στην κουλτούρα τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αυτή η διαδρομή, μήκους 1,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Guardian, θα συνδέει τις πόλεις Βαγκενίνγκεν και Αρνεμ. Το εντυπωσιακό είναι ότι θα διατηρηθεί θερμή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε το ψύχος, οι βροχές και τα χιόνια να μην εμποδίσουν την ποδηλασία.

Πώς θα γίνει αυτό; Μα, με την (αν μη τι άλλο, οικολογική) γεωθερμική ενέργεια, η οποία αντλείται από βάθος 30 – 50 μέτρων κάτω από το έδαφος. Η εξοικονόμηση θα είναι μεγάλη: λιγότερο αλάτι για να λιώσει ο πάγος, λιγότερα ιατρικά έξοδα λόγω της μείωσης των ατυχημάτων και λιγότερα έξοδα για τη χρήση αυτοκινήτου. Ολα καλά, λοιπόν; Οχι ακριβώς.

Κάπου εδώ ξεπηδούν και οι προβληματισμοί: τι θα γίνει με τους βατράχους και τα θαλάσσια πτηνά τα οποία διαβιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχεδιαζόμενης διαδρομής; Η απάντηση δεν είναι απλή, οπότε αποτελεί ένα στοίχημα το πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, με σεβασμό στην πανίδα, αλλά και στη χλωρίδα της περιοχής. Εννοείται, δεν συζητάμε τις όποιες προσφυγές μπορεί να κάνουν οικολόγοι, προκειμένου να αποτρέψουν αυτό το έργο, για ευνόητους λόγους.

Το αισιόδοξο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα μέσα στο 2019. Οταν (και εάν) ολοκληρωθεί, οι ποδηλάτες θα κινούνται ανάμεσα σε τοπία ειδυλλιακά, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι ο συγκεκριμένος θερμαινόμενος ποδηλατόδρομος θα είναι ο μεγαλύτερος στη δυτική Ευρώπη. Ενα από τα σημαντικότερα οφέλη που θα προσφέρει, θα είναι η μείωση της απόστασης κατά 600 μέτρα από την πόλη Βαγκενίνγκεν στην πόλη Αρνεμ. Προσφέροντας γυμναστική στους ποδηλάτες και, εννοείται, δίχως να υποστεί κάποια βλάβη το περιβάλλον.

Αρκεί, βέβαια, να έχει βρεθεί η κατάλληλη λύση για τους βατράχους και τα πτηνά…

Πηγή: protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.