B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προτείνει μείωση του μέγιστου ορίου ταχύτητας από τα 50 στα 30 χλμ ανά ώρα στους τοπικούς δρόμους κατοικημένων περιοχών για λόγους ασφαλείας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Οι ειδικοί του Πολυτεχνείου (Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ και Ευθύμιος Μπακογιάννης, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ) διατυπώνουν την πρόταση τροπολογίας στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στον ΚΟΚ, το οποίο κατατέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην αιτολογική έκθεση της πρότασης τους, οι δύο προαναφερθέντες επιστήμονες εξηγούν ότι έτσι κι αλλιώς στους τοπικούς δρόμους στις ελληνικές πόλεις οι ταχύτητες των οχημάτων δεν ξεπερνούν τα 30 χλμ την ώρα, συνεπώς μία τέτοια ρύθμιση δε θα επηρεάσει τη συγκοινωνιακή λειτουργία των πόλεων. Ωστόσο θα δίνεται το μήνυμα αφενός στους κατοίκους ότι έιναι ασφαλείς και αφετέτου στους διερχόμενους οδηγούς να κινούνται πιο προσεκτκά.

Μία τέτοια ρύθμιση θα βοηθήσει δυνητικά και στην εξάπλωση του ποδηλάτου στα αστικά κέντρα, τουλάχιστον σε επίπεδο γειτονιάς, αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο ακριβώς επειδή φοβούνται τη διέλευση οχημάτων με μεγάλες ταχύτητες.

Ένα μεγάλο ερώτημα έιναι φυσικά κατά πόσο μία τέτοια αλλαγή θα εφαρμοστεί, ωστόσο η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.