B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Μου τη δίνει η πρωινή προπόνηση…?

Ώστε λοιπόν είσαι κι εσύ από εκείνους που μισούν το πρωινό ξύπνημα… Πόσο μάλλον να κάνεις και προπόνηση με το που σηκωθείς από το κρεβάτι!


Βρίσκεις χίλιες-δυο δικαιολογίες για να μη σηκωθείς –είναι βουλωμένο το ένα μου ρουθούνι, το βράδυ γάβγιζε ο σκύλος της γειτονιάς και δεν έκλεισα μάτι, έχω μια παρανυχίδα στο μικρό μου δαχτυλάκι, κλπ. Μου τη δίνει η πρωινή προπόνηση…?

 

Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν μέχρι που ξεκίνησα να βγαίνω προπόνηση με ένα φίλο που –για «κακή» μου τύχη– ήταν …πρωινός τύπος! «Αν κάνεις προπόνηση το πρωί, έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου», θυμάμαι να μου λέει ο Μιχάλης, και είχε δίκιο!

 

Παρακάτω θα διαβάσεις 8 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να «μεταλλαχτείς» στον σούπερ πρωινό τύπο. Στη δική μου περίπτωση, αρχικά δούλεψε τον Νο3 και στην πορεία ανακαλύφτηκαν και τα υπόλοιπα.

1.    Ετοίμασε τα ρούχα και τον εξοπλισμό σου από το προηγούμενο βράδυ: Τσεκαρισμένο ποδήλατο, πολυεργαλείο, τρόμπα –αν δεν έχεις ελαστικά μπουαγιόν– κράνος, γάντια και υπόλοιπο ρουχισμό για να τα έχεις έτοιμα μπροστά σου, έτσι ώστε μόλις ξυπνήσεις να τα φορέσεις. Αν έχεις ντυθεί, το βρίσκεις πιο δύσκολο να ξαναχωθείς στο κρεβάτι.

2.    Έχε τον καφέ σου έτοιμο: Επίλεξε μια εύκολη μέθοδο παρασκευής καφέ· είτε φίλτρου που θα έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ και απλά θα πατήσεις το κουμπί της καφετιέρας με το που ξυπνήσεις, είτε μηχανής εσπρέσο με έτοιμες κάψουλες. Τώρα, αν δεν έχεις τίποτε από τα δύο, κανόνισε να ακολουθήσεις μια διαδρομή που να περνάει από ένα καφέ –το σούπερ κίνητρο για τους λάτρεις της καφεΐνης!

3.    Κανόνισε προπόνηση με παρέα: Αν έχεις δώσει ραντεβού με κάποιον άλλον ποδηλάτη, το αναβάλεις δύσκολα. Νιώθεις τη δέσμευση, αλλά και το κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι.

4.    Σχεδίασε τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις από πριν: Αν έχεις θέσει το στόχο της ημέρας από πριν, θα είναι πιο εύκολο να τον εκπληρώσεις. Πιθανότατα, θα ανυπομονείς τόσο πολύ να βγεις για προπόνηση, που αν ο καιρός είναι χάλια θα εκνευριστείς!

5.    Μην κλείσεις/αναβάλεις το ξυπνητήρι: Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξανακοιμηθείς και να χάσεις την προπόνηση ή να φας χρόνο από την προπόνηση και να αργήσεις περισσότερο να τελειώσεις. Βάλε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι, έτσι ώστε να πρέπει να σηκωθείς για να το απενεργοποιήσεις. Επίσης, άφησε τα παντζούρια ανοιχτά για να μπει και το φως της ημέρας στο υπνοδωμάτιο.

6.    Μην μπεις στο ίντερνετ: Ξέχνα mail, Twitter, Facebook, Instagram ή οτιδήποτε άλλο που θα σε κάνει να «κολλήσεις» και να μείνεις μπροστά από την οθόνη για πάντα. Είναι κρίμα να σπαταλήσεις το πρωινό σου και να πάει χαμένο το ξύπνημα για πράγματα που μπορούν να περιμένουν.

7.    Σκέψου να παραλείψεις το πρωινό γεύμα: Εκτός από την περίπτωση που έχεις μεγάλης διάρκειας προπόνηση (πάνω από 2 ώρες), ουσιαστικά δεν το χρειάζεσαι. Το σώμα σου έχει αποθηκευμένα αρκετή ποσότητα γλυκογόνου και λίπους για να σε τροφοδοτήσει αυτή την ώρα. Πάρε μόνο νερό και κάποιο αθλητικό ποτό, αλλά αν ανησυχείς για τα ενεργειακά σου αποθέματα μπορείς να έχεις μαζί σου και μία μπάρα ή αποξηραμένα φρούτα.

8.    Κάν’ το συνήθεια: Προσπάθησε να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα και αντίστοιχα, να πηγαίνεις και για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ έτσι ώστε να σου γίνει συνήθεια. Μετά από λίγο καιρό, θα σου έρχεται τόσο φυσικά να ξυπνάς νωρίς και να βγαίνεις προπόνηση που δεν θα το πιστεύεις!

Είσαι πλέον πρωινός τύπος. Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.