B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γονείς, τρέξτε μαζί με τα παιδιά σας!

Την Κυριακή κατεβείτε στο κέντρο της πόλης μαζί με τα παιδιά και στηρίξτε την προσπάθεια των δρομέων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων και φυσικά όλων αυτών που επιλέξουν να δοκιμαστούν στη αυθεντική μαραθώνια διαδρομή.

Η παρουσία σας εκεί θα είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή να μιλήσετε στα παιδιά για την αξία της συμμετοχής αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό. Κι αν φέτος είστε στη πλευρά των θεατών, μπορείτε κάλλιστα του χρόνου να οργανωθείτε και να λάβετε οικογενειακώς συμμετοχή στον σημαντικό αυτό αγώνα δρόμου.

Με την παιδική παχυσαρκία να βρίσκεται σε άνθιση, η παρακίνηση των παιδιών προς τον αθλητισμό είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν θέλατε να ασχοληθούν τα παιδιά σας με το τρέξιμο, αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους.

4-fantastic-ways-to-get-kids-in-love-with-runningΤρέξτε μαζί τους σε πάρκα ή μονοπάτια

Ένας πολύ πιο ασφαλής και διασκεδαστικός τρόπος από το τρέξιμο στους δρόμους μαζί με τα παιδιά σας είναι να πηγαίνετε μαζί τους για τρέξιμο σε πάρκα ή μονοπάτια. Μπορείτε να συνδυάσετε το τρέξιμο με το περπάτημα στην φύση ή το παιχνίδι στην παιδική χαρά μετά από λίγο τζόκινγκ γύρω από το πάρκο.

Βάλτε τα να τρέξουν σε έναν παιδικό αγώνα

Σε πολλούς αγώνες δρόμου διοργανώνονται παράλληλοι παιδικοί αγώνες είτε πριν είτε μετά τον κυρίως αγώνα. Οι αποστάσεις είναι πάντα μικρές- ξεκινώντας από 25 πόδια έως ένα μίλι, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Τα παιδιά παίρνουν συνήθως ένα μπλουζάκι, ένα παράσημο ή κάποιο άλλο αναμνηστικό από τον αγώνα για την συμμετοχή τους. Η συμμετοχή στην αγωνιστική εμπειρία θα προσελκύσει κατά πάσα πιθανότητα το ενδιαφέρον τους για το τρέξιμο.

Μοιραστείτε μαζί τους ένα ημερολόγιο τρεξίματος

Ένας ευχάριστος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό των παιδιών σας για το τρέξιμο είναι να τους αναθέστε να παρακολουθούν τις αποστάσεις που διανύουν και να τις προσθέτουν. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παρακολουθεί τις αποστάσεις που διανύει σημειώνοντας τες σε ένα απλό σημειωματάριο ή ακόμα σε έναν υπολογιστή. Σημειώστε απλώς την ημερομηνία και τον υπολογισμό της απόστασης. Για να τα κινητοποιήσετε μπορείτε επίσης να τα βοηθήσετε να τρέξουν μια συγκεκριμένη απόσταση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα τρία μίλια σε έναν μήνα. Ένα πρόσθετο όφελος που προκύπτει για τα παιδιά σας είναι ότι εξασκούν τις μαθηματικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν περισσότερα για τον υπολογισμό των αποστάσεων.

www.infokids.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.