B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 2η φορά ο Σαγκάν

O Πέτερ Σάγκαν κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ανοιχτού δρόμου στη Ντόχα. Ο Σλοβάκος ποδηλάτης θα φοράει συνεπώς για δεύτερη συνεχή χρονιά την πολύχρωμη φανέλα που παραδοσιακά κατακτά ο νικητής. Ο Σάγκαν έγινε μόλις ο έκτος ποδηλάτης στην ιστορία που διατηρεί τον τίτλο του και ο πρώτος Σλοβάκος. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο νικητής του 2011, Μαρκ Κάβεντις, και το χάλκινο αυτός του 2005, Τομ Μπούνεν.

960x540_346826Ο Πέτερ Σάγκαν εκμεταλλεύτηκε την τακτική των Βέλγων ποδηλατών που έκοψαν σε πολλά κομμάτια το πελοτόν στη διαδρομή των 250 χιλιομέτρων στη Ντόχα.

Ο Σλοβάκος τοποθετήθηκε εξαιρετικά και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την επίθεσή του και να πάρει τη νίκη.

Την ώρα που Βέλγοι και Γερμανοί έδιναν μάχη τακτικής, με αποτέλεσμα ο Μαρσέλ Κιτέλ να αποχωρήσει λίγο πριν το τέλος βλέποντας πως δεν έχει τύχη, ο Σάγκαν καιροφυλακτούσε.

Στο τελικό σπριντ ο Μπούνεν ήταν αρχικά πρώτος, όμως ο Σάγκαν με πολύ δύναμη βγήκε από πίσω και κατάφερε να τερματίσει πρώτος.

Ο Βέλγος προσπεράστηκε και από τον Κάβεντις, με τον Σάγκαν πάντως να δικαιώνεται για την τακτική του.

Πηγή: https://gr.euronews.com/2016/10/16/sagan-retains-world-road-race-title

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.