B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

10ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ, 13/12/2015

Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε 24 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 21 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1750 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής (11ο ΚΜ).  

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 235 μέτρα και το μέγιστο 1.041. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (96%) αποτελείται από μονοπάτια, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε τσιμεντόδρομο και άσφαλτο. Από την 9η διοργάνωση καθιερώθηκε επίσημα ως διαδρομή του αγώνα η  «αριστερόστροφη» διαδρομή: Πάρκο Λιτοχώρου – Μύλοι – Άγιοι Απόστολοι – Γκόλνα – Καστάνα – Άγιο Σπήλαιο – Μοναστήρι – Σταλαματιά – Γιάννακα – Καστάνα – Δαμασκηνιά – Πόρτες – Μύλοι – Πάρκο Λιτοχώρου (σύντομα η ανακοίνωση με ακριβή στοιχεία της διαδρομής).

 Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού τα τρία τελευταία ημερολογιακά έτη (το τρέχον & τα δύο προηγούμενα) με βαθμολογική αξία πάνω από 20 βαθμούς (λεπτομέρειες στο σύστημα βαθμολόγησης αγώνων του ΟΜ). Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του. Δεν δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που στο παρελθόν υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Ο νικητής και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, δικαιούνται την δωρεάν συμμετοχή τους στην παρούσα, τιμής ένεκεν.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη του αγώνα εδώ.

enipeas_logo

Ένα σχόλιο στο 10ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ, 13/12/2015

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.