B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de France: Άνετη νίκη για το Majka στο 11ο ετάπ

O Rafal Majka πήρε την πρώτη του νίκη στον φετινό Γύρο της Γαλλίας, περνώντας πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε ένα σχετικά ήσυχο ετάπ. Ο Majka, με ειδικότητα στις διαδρομές βουνού, ξέφυγε από τους αντιπάλους του νωρίς και κατάφερε να φτάσει στο Vallée de Saint-Savin πρώτος.

3456

Ο Πολωνός ποδηλάτης έφτασε έτσι τις τρεις νίκες σε ετάπ του Tour de France, καθώς πέρσι είχε κερδίσει τόσο στη Risoul όσο και στο  Saint-Lary-Soulan Pla d’Adet και έτσι κατλεκτησε τον τίτλο του κορυφαίου ποδηλάτη στα βουνά. Με τη νίκη του στο ενδέκατο ετάπ επιβεβαίωσε πως είναι φαβορί και στον φετινό αγώνα.

Ο Majka έκανε την επίθεσή του επτά χιλιόμετρα πριν από το τέλος ανεβαίνοντας τον λόφο του Τourmalet, όμως δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή από τους διώκτες του και πολύ άνετα πανηγύρισε τη νίκη του αφού κανείς δεν ακολούθησε με το peloton να αποτελείται από 15 ποδηλάτες της Astana και της Sky.

Ο Froome τερμάτισε 5 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον Majka και διατηρεί την πρωτοπορία στη Γενική Κατάταξη. Ο Βρετανός παραμένει πρώτος με σχεδόν τρία λεπτά διαφορά από τον  Tejay van Garderen. Τρίτος είναι ο Νairo Quintanaκαι στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Alejandro Valverde.

Το δωδέκατο ετάπ έχει μήκος 195 χιλιομέτρων, από το Lannemezan ως το Plateau de Beille.

Δείτε την κατάταξη των 10 πρώτων αθλητών στο 11ο ετάπ:

#Όνομα Αναβάτη (Χώρα) / ΟμάδαΧρόνος
1Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo5:02:01
2Daniel Martin (Irl) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team+01:00
3Emanuel Buchmann (Ger) Bora-Argon 18+01:23
4Serge Pauwels (Bel) MTN – Qhubeka+02:08
5Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar+03:34
6Julien Simon (Fra) Cofidis, Solutions Credits+03:34
7Bauke Mollema (Ned) Trek Factory Racing+05:11
8Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team+05:19
9Christopher Froome (GBr) Team Sky+05:21
10Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo+05:21

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.