B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Άρθρο του Σταύρου Κανελλέα για το Bike Odyssey 2015 στο ΜΒike

Με τη ματιά του τουρίστα

Σταύρος Κανελλέας

8ήμερo BIKE ODYSSEY 2015

Το 2013 συμμετείχα στο 3ήμερο Bike Odyssey με τον φίλο Γιώργο Έξαρχο. Έχοντας από μικρός είχα το μικρόβιο της ταλαιπωρίας και της περιπέτειας, η συμμετοχή αυτή με συνεπήρε…

pixelplus_LARGE_t_2_20211_type90165

Το 2014 αποφασίζω να συμμετάσχω στο Transalp,  αυτή τη φορά με τον φίλο μου τον Μιχάλη. Δήλωση συμμετοχής, προπόνηση, δίαιτα και ξαφνικά στοπ. Ένα πρόβλημα υγείας, ενάμιση μήνα πριν την εκκίνηση, με αναγκάζει σαν βίαιο ξύπνημα από το όνειρο, να εγκαταλείψω.

pixelplus_LARGE_t_2_20208Φτάνουμε τον Μάιο του 2015. Τα μηνύματα για  την υγεία μου είναι θετικά και η θέληση για «πόνο» έντονη. Μου έρχεται η ιδέα να ακολουθήσω με cyclocross, χωρίς αγωνιστική συμμετοχή, το 8ήμερο Bike Odyssey, με κάποιες δικές μου παραλλαγές στη διαδρομή. Παίρνω τηλέφωνο τον Δον Κιχώτη των ελληνικών βουνών και διοργανωτή του Bike Οdyssey Χρήστο Μακρυγιάννη και του λέω την ιδέα μου. Με ακούει, τι να πει!

Το  Specialized Crux Carbon βρίσκεται αμέσως στα χέρια του πολυμήχανου φίλου Άλεξ Παπαδήμα από το Pulse 100 και να που βρίσκομαι με τον κολλητό μου φίλο Νίκο Κωστόπουλο και τον Γρηγόρη Καλογερόπουλο (ομάδα που κέρδισε με ευκολία θα έλεγα τον 8ήμερο αγώνα) στη Σμίξη Γρεβενών, μια ανάσα από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.

Ένα απίστευτο οδοιπορικό
Δευτέρα 8/6/2015, ψιλόβροχο, και η βόλτα ξεκινάει. Αρκουδόρεμα, πέτρα κακιά, Βάλια Κάλντα, Χιονοδρομικό Ανηλίου, λάσπη, Καστανιά, ανηφόρα, χωριά Ασπροποτάμου, Ελάτη, καταιγίδα, Κεραμαργιό, δωμάτιο που απέξω μασουλάνε ανέμελα το γκαζόν ζαρκάδια, πιο πολύ ανηφόρα, θέα δάσος και άλλη ανηφόρα, χαράδρα, Άγραφα, με ένα «φούιτ» που θα έλεγαν οι Βόρειοι φίλοι μου, ύπνος, κούραση, άσφαλτος, Κρίκελο, χώμα, φόβος, Αθανάσιος Διάκος, άσφαλτος, εσπρεσσάκι στο καταφύγιο Οίτης, δωμάτιο στη Γραβιά και Αμφίκλεια, τέλος. Ένα απίστευτο 7ήμερο οδοιπορικό διάσχισης της Πίνδου.

Το δικό μου κοντέρ έγραψε 49,5 ώρες ποδήλατο, 560 χιλιόμετρα, κάποια από αυτά επάνω σε αγροτικά, 30.500 θερμίδες και 12.500 θετικά υψομετρικά. 49,5 ώρες απόλυτης ψυχοθεραπείας. Στην κατανάλωση ενεργειακών τζελ, πρωτεΐνης, μακαρονάδων και σαλατών, εγώ πρέπει να προσθέσω και 2 Χ1000 mg kepra την ημέρα. Πριν από ένα χρόνο και κάτι, εγκατέλειψα το Transalp, γιατί μετά από ένα επιληπτικό επεισόδιο, ανακάλυψα ότι συζώ με κάτι που λέγεται «γλοίωμα» στον εγκέφαλο. Αυτό σας το λέω όχι για να με λυπηθείτε, ούτε για να μου πείτε «μπράβο ρε συ τι έκανες!». Λέω σε αυτούς που έχουν «κρυφοκοιτάξει την απέναντι όχθη του ποταμού», ότι όσο και αν η ανηφόρα είναι ατελείωτη, η θέληση μπορεί να γίνει τιτάνια.

pixelplus_LARGE_t_2_20212Μην κλείνεστε μέσα σας, βγείτε έξω τώρα. Χαρείτε την κάθε στιγμή με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπάνε. Ο δάσκαλος είπε «μας ελκύει η φύση, γιατί δεν μας κρίνει».

Καλή σας μέρα!

Ευχαριστώ θερμά τον Χρήστο Μακρυγιάννη και την παρέα του για την αποδοχή και την βοήθεια που μου προσέφεραν, τον Νίκο Κωστόπουλο και τον Γρηγόρη Καλογερόπουλο για την υποστήριξή τους και την παρέα τους, τον γιατρό μου Παναγιώτη Παντελάκο για το service στον εγκέφαλό μου, τον Άλεξ Παπαδήμα για το service στο ποδήλατό μου, τον Νίκο Κασσιμάτη, αντιπρόσωπο της Specialized  στην Ελλάδα, τον Γιώργο Φύτρο για την έξτρα ενέργεια και αποκατάσταση και την αδελφή μου την Ρεβέκκα, ξέρει αυτή γιατί!

pixelplus_LARGE_t_2_20209ΦΩΤΟ CRUX ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ: Specialized crux carbon. Το αγωνιστικό μοντέλο cyclocross που με κάποιες αλλαγές μπορεί να γυρίσεις όλο τον κόσμο. Αν το σκέφτεστε, προτιμήστε το μοντέλο με δισκόφρενα.
 

 

 

 

 

Πηγή:

logombike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.