B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ασφαλείς βόλτες με το έξυπνο ποδήλατο!

Για τη δημιουργία του έξυπνου ποδηλάτου το οποίο να έχει γνώμονα την ασφάλεια του ποδηλάτη, συνεργάστηκαν η Γερμανική εταιρεία Canyon Bicycles  με την Deutsche Telecom.

έξυπνο_ποδήλατο«Το ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με το λεγόμενο On-Board-Unit, μια μικρή πλακέτα που είναι ενσωματωμένη στο σκελετό του ποδηλάτου. Με αυτή την On-Board-Unit, ουσιαστικά κάνουμε το ποδήλατο πιο φιλικό για τον χρήστη.

Με τη χρήση μιας smartphone εφαρμογής, μπορούμε να δούμε αν η αλυσίδα του ποδηλάτου έχει φθαρεί και σε ποιο βαθμό, αλλά και την κατάσταση των φρένων. Μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορούμε να ενημερώσουμε τον χρήστη, πως πρέπει να αλλάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου του» δήλωσε, ο Γουιλφριντ Χούελσμαν – Τενχόφ μηχανικός της Deutsche Telecom.

Επιπλέον, οι αισθητήρες του ποδηλάτου μπορεί να διαπιστώσουν αν έχουμε πέσει και στη συνέχεια να καλέσουν βοήθεια. Το σύστημα εντοπισμού GPS επιτρέπει στο ασθενοφόρο, αλλά και στην αστυνομία να εντοπίσουν τον τραυματισμένο ποδηλάτη. Αν το να ιδρώνετε ενώ είστε στο ποδήλατό, δεν σας είναι αρκετό, τότε ίσως αυτό το αισθητήριο ντους είναι ότι αναζητείτε.

Το «Sensory Skyatt» μπορεί να προγραμματιστεί για να αναπαράγει διαφορετικούς τύπους βροχής, ομίχλης, φως αλλά και μυρωδιές. Όλα τα στοιχεία είναι εμπνευσμένα από τον καιρό και τη φύση. Φανταστείτε ένα ντους στο τροπικό δάσος, από την άνεση του μπάνιου σας. Όλα αυτά ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.