B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο πρωταθλητής τριάθλου Γρηγόρης Σουβάτζογλου στην οικογένεια BikePure

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρωταθλητής τριαθλου Γρηγόρης Σουβάτζογλου γένεται μέλος της οικογένειας αθλητών BikePure και μοιράζεται τις φιλοδοξίες του αλλά και τη καθημερινότητα του.

1

 

 

 

 
Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος τριαθλητης;

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει τριαθλητής. Αρκεί να έχει όρεξη , λίγο χρόνο και αρκετή υπομονή και επιμονή. Το πιο τεχνικό από τα τρία αθλήματα είναι το κολύμπι και αν κάποιος δεν το γνωρίζει θα χρειαστεί λίγο περισσότερη βοήθεια.

Πιστεύεις ότι ο εξοπλισμός παίζει ρόλο στο τρίαθλο;

Σίγουρα ο εξοπλισμός παίζει ρόλο ωστόσο μπορεί να ξεκινήσει κάποιος ακόμα και με απλά ρούχα τρεξίματος, με ένα μαγιό και ένα απλό ποδήλατο και εφόσον ανεβαίνει το επίπεδο του μπορεί σιγά σιγά να βελτιώσει τον εξοπλισμό του. Δε χρειάζεται από την αρχή να ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλισμό.

Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί σου στόχοι;

Μεγάλος μου στόχος είναι το xterra στη λίμνη πλαστήρα όπου θέλω μια καλή εμφάνιση και ένα καλό πλασάρισμα στη γενική κατάταξη και από εκεί και πέρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross στη Γερμανία (Zittau) και ακολούθως το βαλκανικό και μεσογειακό πρωτάθλημα.

2

 

 

 

 

 

Η συμμετοχή σου στους ολυμπιακούς αγώνες του 2016 είναι στα σχέδια σου;

Θεωρώ ότι για να συμμετάσχω σε αυτή τη διοργάνωση που είναι το όνειρο κάθε αθλητή , για το 2016 , λίγο δύσκολο. Θα πρέπει να κυνηγήσω αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό υψηλού επιπέδου για διάκριση όμως τα χρήματα για τα ταξίδια είναι πολλά. Το θεωρώ πιο πιθανό στους επόμενους ολυμπιακούς του 2020.

Πόσες ώρες προπονείσαι καθημερινά; Τι περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου;

Προπονούμαι 2-5 ώρες καθημερινά. Μπορεί να είναι συνεχόμενες ή 2 πρωί και 3 απόγευμα και αντίστροφα. Σχεδόν κάθε μέρα κολυμπάω, 3 φορές περίπου ποδήλατο, 3 φορές τρέξιμο και μια με δυο φορές την εβδομάδα γυμναστική trx.
Ποιο είναι το αδύναμο σου άθλημα;

Επειδή ξεκίνησα ως κολυμβητής και επειδή μου άρεσε από μικρός το ποδήλατο είχα ασχοληθεί με τα δυο αυτά αθλήματα. Ωστόσο το τρέξιμο είναι το αδύναμο μου άθλημα και προσπαθώ με τη βοήθεια του προπονητή μου και μέσα από τους αγώνες και τη προπόνηση να βελτιωθώ.

3

 

 

 

 

 

Επαγγελματική ενασχόληση και αθλητισμός υψηλού επιπέδου μπορεί να συνδυαστεί;

Γενικά στη χώρα μας είναι δύσκολο να συνδυαστεί. Λόγω επαγγέλματος (ναυαγοσώστης/προπονητής) έχω την ευκαιρία , τη προπόνηση μου να τη κάνω στη δουλεία. Σίγουρα δε μου εξασφαλίζουν όλα αυτά ένα καλό επίπεδο διαβίωσης ωστόσο θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος που μπορώ να εξασφαλίζω τα ως προς το ζην ενώ συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι ή πεινάνε..
Ποιοι σε στηρίζουν;

Τα συμπληρώματα διατροφής zipvit & x endurance, η pearl izumi με αθλητική ένδυση και υπόδηση τα καταστήματα bikeme.gr, topodilato.gr και το project4cycling, τα οπτικά Bolle, o προπονητής μου Νίκος Σπυριδαντωνάκης το γυμναστήριο top gym και ο μασέρ μου κ Ganev. Δε με υποστηρίζει κάποιος οικονομικά και πληρώνω από τη τσέπη μου τα ταξίδια και τη συμμετοχή μου σε αγώνες.
Είσαι αρκετά εμφανίσιμος έχεις παρατηρήσει εκδηλώσεις θαυμασμού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;

Δε θεωρώ ότι είμαι τόσο εμφανίσιμος ενώ και στους αγώνες δεν έχω συναντήσει και τόσο πολλές κοπέλες θεατές άρα και εκδηλώσεις θαυμασμού.
Υπάρχει ντόπινγκ;

Σίγουρα υπάρχει ντόπινγκ αλλά εγώ θέλω να ζω σε εν δικό μου «σύννεφο» που όλοι αγωνίζονται δίκαια και επί «ίσοις όροις». Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τι μπορεί να έχει πάρει ο άλλος για να συμμετάσχει σε ένα αγώνα γιατί μπορεί να με επηρεάσει ψυχολογικά.

Πως αισθάνεσαι που γίνεσαι αθλητής της bike pure?

Είναι τιμή μου που γίνομαι αθλητής πρότυπο της οργάνωσης και με γεμίζει ευθύνη το να είμαι μέλος. Χαίρομαι που επιλέχτηκα και θα προσπαθήσω να συμβάλω όσο μπορώ στην διάδοσή του.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.