B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Τα λερωμένα, τ’ άπλυτα

Αναδημοσίευση από Sport24.gr:

Ιστορίες καθημερινής παραγοντικής τρέλας και ασυδοσίας στην Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία.

Γεια σας. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Θα ήθελα να παραθέσω μερικά από τα «κατορθώματα» της ηγεσίας της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), έτσι ώστε να πάρετε μια ιδέα για το πώς διοικείται ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Πρόκειται για περιστατικά ακραίας ασυδοσίας που δεν έχουν φυσικά την παραμικρή σχέση με αυτό που θα έπρεπε κανονικά να είναι ο σκοπός των ανθρώπων της ΕΟΠ, η σωστή δηλαδή οργάνωση και ανάπτυξη της ποδηλασίας. Ξεκινώντας, να παραθέσω μερικές πληροφορίες, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση των όσων θα ακολουθήσουν.

Επειδή στη Ελλάδα όλα γίνονται για τις «καρέκλες» και για να μπορείς να κάθεσαι σε αυτές χρειάζεσαι ψήφους, έχουμε το πρώτο δεδομένο: Για να κατοχυρώσει ένα ποδηλατικό σωματείο δικαίωμα ψήφου, πρέπει να έχει συμμετοχή από τουλάχιστον 10 διαφορετικούς αθλητές είτε σε τοπικό πρωτάθλημα, είτε σε πανελλήνιο Κύπελλο, είτε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, είτε τέλος, σε διεθνή αγώνα. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό σωματεία τα οποία «λειτουργούν» μόνο και μόνο για να μπορούν να προσφέρουν την ψήφο τους σε εκείνον που τη χρειάζεται για να συντηρήσει την καρέκλα του.

Από αυτό όμως, μέχρι τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και θα περιγράψω ευθύς αμέσως, υπάρχει μια τεράστια απόσταση, η οποία μπορεί να καλυφθεί μόνο με κατ’ εξακολούθηση απάτες και πρακτικές που θυμίζουν μπανανίες. Εξηγούμαι: Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου του 2013 η ΕΟΠ διοργάνωσε διεθνή αγώνα πίστας με την επωνυμία Athens Track Grand Prix. Όπως ήταν υποχρεωμένη η διοργανώτρια αρχή (αφού επρόκειτο για διεθνή αγώνα), κοινοποίησε τα αποτελέσματα στην UCI (Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας), η οποία με τη σειρά της τα ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Περισσότερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.