B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

1/12 -Aγώνας ορεινού δρόμου Στα χνάρια του Δευκαλίωνα 2013


Στις 1 Δεκεμβρίου 2013 επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά, μετά τη περσινή επιτυχημένη διοργάνωση ο αγώνας ορεινού δρόμου ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’. Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό ,το μύθο (Δευκαλίων),την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στους Δελφούς ενώ θα υπάρχουν δύο διαδρομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση.

Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 26 χλμ με  υψομετρική διαφορά 1200 μέτρα. Η μικρή διαδρομή έχει μήκος 8 χλμ με υψομετρική 550 μέτρα.

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν περιέχουν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστό υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο του Λιβαδίου Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν απο το site deukaliwn.weebly.com  απο οπου μπορείτε να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση και τη δήλωση συμμετοχής και θα αποσταλούν στο email: deucalionrace@gmail.com. Περαιτέρω πληροφορίες στο Facebook ( Στα χνάρια του Δευκαλίωνα) ή στο deukaliwn.weebly.com .
Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος όπου θα βρίσκεται η γραμματεία του αγώνα. Ώρες λειτουργίας της γραμματείας το Σάββατο 18:00 έως 20:00 και το πρωί της Κυριακής από 08:00 έως 09:30.
Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, Ανδρών (18-40), Βετεράνων Ανδρών (41+) και Γυναικών (18+). Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή, στα 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.
Ειδικές τιμές, προσφορά των ξενοδοχείων της περιοχής, θα γίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους που επιθυμούν να έρθουν από το Σάββατο ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο όπου η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Διοργανωτές – εθελοντές :
Δήμος Δελφών
Σύλλογος Χιονοδρομείας Ορειβασίας Αράχοβας
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Φωκίδος
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Βοιωτίας
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Άμφισσας
Σύλλογος Φίλων Μουσείου Δελφών
Ξενοδοχείο Ηνίοχος
Ιωάννης Παπαθανασίου

 

Για πληροφορίες:

Γιάννης Παπαθανασίου

Τηλ.: 00302265083101  –

00306944396196

Μαρίνα Χασιώτη

Τηλ:6939209980

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.