B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την εκκίνηση του ITI EPIC 2013!

Δελτίο τύπου
 
001

 

 

 

 

 

 

 

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την εκκίνηση του πολυπληθέστερου marathon αγώνα των 3 τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Και καθώς οι συνθήκες στα χαμηλότερα υψόμετρα ξεφεύγουν από το ιδανικό, με τις θερμοκρασίες να τραβούν την ανηφόρα, εδώ τα τελευταία χιόνια ακόμα λιώνουν και αφήνουν πίσω τους ένα ιδανικό σκηνικό!

Ας δούμε όμως τις τελευταίες λεπτομέρειες γύρω από τον αγώνα….

–        Τεχνική ενημέρωση αθλητών

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές το απόγευμα του Σαββάτου, οι αθλητές θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και των δυο διαδρομών. Θα αναλυθούν οι απαιτήσεις των ανηφορικών κομματιών, οι δυσκολίες των μονοπατιών, οι θέσεις των ανεφοδιασμών και οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στο τέλος οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις για να λύσουν οποιαδήποτε απορία τους.

Τοποθεσία: Σχολείο, πλατεία άνω Παύλιανης

Ώρες: 19:00 για την μικρή διαδρομή, 20:00 για την μεγάλη διαδρομή.

–     Παροχές αγώνα

Πέραν των επάθλων για τους πρώτους αθλητές των κατηγοριών, που περιγράφονταν στην αρχική προκύρηξη επιπλέον θα υπάρχουν:

-Αναμνηστικά για όλους τους αθλητές

-Δωροεπιταγές συνολικής αξίας 700 ευρώ της Endura που θα δοθούν μέσω κλήρωσης στους αθλητές

-Πλούσιες παροχές στους σταθμούς ανεφοδιασμού. Σε όλους τους σταθμούς μετά τον πρώτο, πέραν της υδροδοσίας, θα υπάρχουν επώνυμα ενεργειακά gel, γλυκά snack, αλμυρά snack και αναψυκτηκά πλούσια σε ζάχαρη.

–   Χάραξη διαδρομής που εξυπηρετεί τις πολλές συμμετοχές

Οι συμμετοχές του ITI EPIC φαίνονται να αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με το 2012, έτσι φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τις περσινές 180 συμμετοχές! Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που σε αγώνες με αντίστοιχες συμμετοχές, υπήρξαν προβλήματα λόγω της συμφόρησης των αθλητών στα πρώτα χιλιόμετρα. Εδώ αυτό δεν θα το δείτε!
Στο ITI EPIC από την περσινή κιόλας χρονιά κάναμε ότι ήταν δυνατό στη χάραξη της διαδρομής για να μην παρατηρείτε το παραπάνω φαινόμενο, όχι μόνο για το επίπεδο των 200ων περίπου συμμετοχών αλλά για πολύ περισσότερες!!

Ποιο συγκεκριμένα:

– Το πρώτο μονοπάτι στο 8ο χιλιόμετρο είναι το γρηγορότερο και το φαρδύτερο της διαδρομής, έτσι ώστε και η ταχύτητα των αθλητών να διατηρείται ψηλά και να υπάρχει χώρος για παράλληλη κίνηση ποδηλάτων.

– Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση είναι ανηφορικά και σχετικά απότομα, εδώ γίνεται το πρώτο ξεκαθάρισμα, ειδικά για τους αθλητές μέσης-υψηλής δυναμικότητας.

– Και στο δεύτερο μονοπάτι που είναι ποιο στενό έχουν δημιουργηθεί τεχνητά σημεία προσπεράσματος, ανά περίπου 200 μέτρα.

Έτσι είμαστε σίγουροι ότι όσο και αν αυξηθούν οι συμμετοχές δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα πρώτα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση για κανέναν αθλητή!

 

Ένα σχόλιο στο Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την εκκίνηση του ITI EPIC 2013!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.