B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Taygetos Challenge – Ένας εκπληκτικός αγώνας στην Καρδαμύλη!

 
Δελτίο τύπου
 

Η υπέροχη Καρδαμύλη μας υποδέχτηκε για μία ακόμη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

DSC_0297

 

 

 

 

 

 

 

Καταπληκτικός ανοιξιάτικός καιρός με ιδανική θερμοκρασία το πρωί και ευχάριστη ζέστη μετά το μεσημέρι την οποία όμως απόλαυσαν μόνο οι θεατές αφού οι αγωνιζόμενοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στα τελευταία χιλιόμετρα.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον John Lawton και ελπίζουμε ο άδικος χαμός του να γίνει σε όλους μας μάθημα ότι στο βουνό πρέπει να είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί και σίγουροι για την πορεία που ακολουθούμε!

Οι αγώνες ξεκίνησαν Σάββατο μεσημέρι με το Vertical Speed.

Νικητής στη γενική ο Γιώργος Διαλεκτός με χρόνο 4.07, δεύτερος ο Κυριάκος Κάρλος με 4.17 και τρίτος ο Νίκος Ροδόπουλος με χρόνο 4.39.

Στις γυναίκες η Μίνα Συλαίου με χρόνο 5.10, ακολουθούμενη από την Rannelle McCoy με χρόνο 5.28 και στην τρίτη θέση η Άννα Μαργαρίτη με χρόνο 5.53.

Τα αποτελέσματα του Κάθετου μας προετοιμάζουν για τις μονομαχίες της επόμενης μέρας ενώ ο αγώνας του Σαββάτου επηρεάζει σημαντικά τα τελικά αποτελέσματα του Challenge αφού οι αθλητές κερδίζουν βαθμούς θέσης και σε περίπτωση ισοβαθμίας οι νικητές βγαίνουν με βαθμούς χρόνου όπου στην κυριολεξία το κάθε δευτερόλεπτο μετράει!

Μετά τους μεγάλους στην ίδια ακριβώς διαδρομή έτρεξαν και τα παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών, τα οποία χειροκροτήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζουμε στο μέλλον μέσα από αυτά τα παιδιά να θαυμάσουμε τους αυριανούς Πρωταθλητές.

Κυριακή πρωί και μετά την τεχνική ενημέρωση, στις 08.30 ακριβώς, δόθηκε το σήμα εκκίνησης για όλες τις διαδρομές.

Στη Μαραθώνια διαδρομή των 38 χλμ έλειπε η περίφημη κουδούνα αλλά το κομμάτι που την αντικατέστησε αποζημίωσε με το παραπάνω τους συμμετέχοντες τόσο από αισθητική άποψη όσο και από δυσκολία, ενώ πολλοί μας είπαν πως η κουδούνα ήταν ευκολότερη!

Ο Διαλεκτός προηγήθηκε αλλά μία αβλεψία στο 5ο χλμ τον έβγαλε εκτός διαδρομής για 400 μέτρα και μετά κυνήγησε να καλύψει τη διαφορά από τον Στεφανή που είχε περάσει μπροστά. Κινήθηκαν μαζί μέχρι το 22ο χλμ αλλά ο Στεφανής σε εξαιρετική κατάσταση, κράτησε τον πολύ καλό ρυθμό και τερμάτισε με τον εντυπωσιακό χρόνο 3.53.30 Ο Κάρλος που ακολουθούσε από κοντά στην πολύ τεχνική κατηφόρα για τη Μονή Σωτήρα πέρασε στη δεύτερη θέση τερματίζοντας τελικά με χρόνο 4.23.44 και ο Διαλεκτός τρίτος με χρόνο 4.31.25.

Στις γυναίκες η McCoy προηγήθηκε αρχικά αλλά στα τεχνικά κατηφορικά κομμάτια μείωσε αρκετά το ρυθμό της έτσι η Συλαίου τερμάτισε άνετα πρώτη με χρόνο 5.03.59. Στη δεύτερη θέση η Άννα Μαργαρίτη στον πρώτο της μεγάλο ορεινό αγώνα με χρόνο 5.12.40. Την τριάδα έκλεισε η  McCoy με χρόνο 5.20.56.

Οι 105 από τους 110 αθλητές που ξεκίνησαν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.

Η μικρότερη διαδρομή των 20 χλμ περιλαμβάνεται μέσα στη Μαραθώνια διαδρομή αποφεύγοντας όμως τα δύσκολα κομάτια της Σαιδώνας, Βαιδενίτσας και φυσικά την ανάβαση στα Ντουμπίτσια.

Νικητής ο Ευγένιος Ζακυνθινός με χρόνο 1.48.34, ακολουθούμενος από τους Κώστα Λοιδωρή και Γιώργο Γιαννάτο οι οποίοι τερμάτισαν αντίστοιχα στη δεύτερη και τρίτη θέση με χρόνο 1.55.32 και μόνο έξι δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους. Οι συγκεριμένοι συμμετέχουν και στο Πρωτάθλημα Νέων της Salomon και για αυτούς ήταν ο πρώτος τους αγώνας έτσι η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Στις γυναίκες η Γεωργία Αλευρά τερμα΄τισε πρώτη με χρόνο 2.33.25 με δεύτερη την Αναστασία Τσαγκαλή με χρόνο 2.36.07 και Τρίτη την Νάνσυ Κατσαντώνη με χρόνο 2.37.24.

Η μικρότερη διαδρομή των 5 χλμ έκανε το γύρο του χωριού δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν την Καρδαμύλη από ψηλά αλλά και να πάρουν μικρή γεύση των μεγάλων διαδρομών.

Νικητής ο Γιώργος Τσιλιγωνέας με χρόνο 25.33, ακολουθούμενος από τον Γιώργο Ανεζύρη με χρόνο 25.35 και την τριάδα έκλεισε ο Βασίλης Μαυρογενέας με χρόνο 26.09. Στις γυναίκες πρώτη η Εύα Σκουλή με χρόνο 34.16, δεύτερη Κυριακή Ανεζύρη με χρόνο 35.47 και τρίτη η Παγώνα Μαυρογενέα με χρόνο 36.13.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία του Challenge μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.trailproject.gr

Οι απονομές έγιναν σε πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα και αμέσως μετά κληρώθηκαν δώρα των χορηγών μεταξύ των παρευρισκομένων αθλητών. Η μέρα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο μπαράκι Tikla όπου όλοι είχαν από τουλάχιστον μία ιστορία να διηγηθούν!

Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αγώνα, τους περίπου 60 εθελοντές που βρίσκονταν στο βουνό και στους σταθμούς ελέγχου και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους φίλους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον πέμπτο Taygetos Challenge.

 

Η οργανωτική ομάδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.