B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ- Πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε αγώνα PRO TOUR!

img_6873

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορική στιγμή για την καριέρα του  Γιάννη Ταμουρίδη, η συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα  Pro Tour  για ΄Ελληνα Ποδηλάτη. Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής γράφει ιστορία στην Ελληνική Ποδηλασία μετέχοντας με τη νέα του ομάδα, την περίφημη βασκική Euskaltel-Euskadi, στον περίφημο αγώνα «των δύο Θαλασσών» το  Tirreno Adriatico 2013.

Ο απολογισμός όπως ο ίδιος ο αθλητής τον έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα:

“Με την 36η θέση στο σημερινό Χρονόμετρο έκλεισε το Tirreno-Adriatico. Ένας 7ήμερος Γύρος συνολικής απόστασης 1060χλμ που χαρακτηρίστηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά κι από το εξωφρενικά δύσκολο 6ο Ετάπ.

Στόχος πάνω από όλα ήταν να καταφέρω να τερματίσω τον Γύρο αλλά και να φέρω ένα αποτέλεσμα μέσα στην 20αδα στο τελευταίο Χρονόμετρο.

Ο πρώτος επετέυχθει, ο δέυτερος, ίσως χωρίς την βροχή που είχαμε την ατυχία να αντιμετωπίσουμε οι πρώτοι, να είχε επιτευχθεί κι αυτός. Σειρά έχει τώρα ένα μονοήμερο την Πέμπτη, το ‘Gp Nobilli’ και την Κυριακή ένας από τους μεγαλύτερους Κλασικούς αγώνες της χρονιάς, το ‘Milano-Sanremo’!”

Αντίπαλοί του στον επταήμερο αγώνα (6-12 Μαρτίου) όλα τα μεγάλα ονόματα της επαγγελματικής ποδηλασίας που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στους μεγάλους Ευρωπαϊκούς γύρους και έχουν ανέβει στο βάθρο.

Ο Αλμπέρτο Κονταδόρ  (Saxo) δύο φορές νικητής του γύρου Γαλλίας,  ο Βιτσέντζο Νιμπάλι  (Αstana) περσινός νικητής του αγώνα,  o Καντέλ Εβανς (BMC) νικητής του Γύρου Γαλλίας το 2011 , ο Μάρκ Κάβεντις   (Omega Pharma), ο Φαμπιάν Κανσελάρα (Radioshack Leopard)  και αρκετοί ακόμη, συγκροτούν το μεγαλοπρεπές προφίλ  του αγώνα  των 1060 χλμ, στον οποίο θα αγωνιστεί ο Γιάννης Ταμουρίδης.

Μετά το βάπτισμα που πήρε με το Γύρο Ανδαλουσίας πριν από λίγες εβδομάδες, ο  Ελληνας πρωταθλητής εισέρχεται πλέον σε διαφορετικό αγωνιστικό επίπεδο καθώς θα συναγωνιστεί με τους κορυφαίους, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή του στο Γύρο Ιταλίας το καλοκαίρι.

Το Tireno Adriatico διεξάγεται ανελλιπώς από το 1966 και  σηματοδοτεί κάθε άνοιξη στην Ιταλία την έναρξη της ποδηλατικής σεζόν, ενώ ανήκει στη σειρά των αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας Pro Tour.

Το όνομά του υποδηλώνει την ένωση  των δύο θαλασσών που βρέχουν την Ιταλική χερσόνησο , τη δυτική ακτή της  Αδριατικής με την ανατολική και το Τυρρηνικό πέλαγος.

Πηγές: ΕΟΠ. 
https://ioannistamouridis.com

2 Σχόλια στο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ- Πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε αγώνα PRO TOUR!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.