B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

16/12 – 1ος αγώνας MTB OPEN ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

16/12 - 1ος αγώνας MTB OPEN ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ποδηλατικός όμιλος ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΙΟΥ, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας διοργανώνει τον 1ο αγώνα MTB OPEN ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ.

Ο Βουραϊκός είναι ποταμός στην Αχαΐα. Στην αρχαιότητα ο ποταμός σχεδόν σε όλο του το μήκος, σε όσο δηλαδή βρισκόταν εντός της επικράτειας της Αρκαδικής πόλεως Κύναιθας ονομαζόταν Ερασίνος και μόνο στο κομμάτι που διέσχιζε την περιοχή της αρχαίας πόλεως Βούρας και μέχρι τη θάλασσα ονομαζόταν Βουραϊκός. Οι πηγές του βρίσκονται στον Ερύμανθο, κοντά στο χωριό Πριόλιθος των Καλαβρύτων και χύνεται κοντά στο Διακοπτό. Έχει μήκος 40 χιλιομέτρων. Το όνομά του το οφείλει στην Βούρα, την κόρη της Ελίκης και του Ίωνα την οποία αγάπησε ο Ηρακλής,[1] και για την οποία κατά τον μύθο άνοιξε το φαράγγι για να μπορέσει να περάσει να φτάσει στη θάλασσα και να την συναντήσει. Αυτό είναι το Φαράγγι του Βουραϊκού, το οποίο έχει μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων. Ο ποταμός διασχίζει το φαράγγι πλαισιωμένος από πυκνή βλάστηση, απόκρημνα βράχια, καταρράκτες και σπηλιές. Στο φαράγγι περνά και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Στις όχθες του Βουραϊκού ποταμού υπάρχει σπήλαιο όπου κατά την μυθολογία ήταν μαντείο αφιερωμένο στον Ηρακλή. Εκεί οι προσκυνητές έριχναν τους αστραγάλους και διάβαζαν τους χρησμούς στους Πίνακες της Γνώσης, όπως τους αποκαλούσαν.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-12-2012

Τοποθεσία εκκίνησης/γραμματεία: mini soccer Διακοπτού

Ώρα εκκίνησης: 10.30

Εγγραφές: 9.30

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 14-12-2012

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Κατηγορίες: 7-10 ετών, 11-13 ετών, 14-17 ετών, 18+, Κατηγορία FUN: όλες οι ηλικίες

Διαδρομή:       Για τις μικρές κατηγορίες, κυκλική διαδρομή μήκους 3χλμ., 2 στροφών για την πρώτη κατηγορία, 4 στροφών για τη δεύτερη κατηγορία και 6 στροφών για την τρίτη κατηγορία.

Για τους 18+, κυκλική διαδρομή μήκους 5χλμ., 6 στροφών.

Για την κατηγορία FUN, η διαδρομή έχει μήκος 5,5χλμ.

Κανονισμοί αγώνα: Θα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την ορεινή ποδηλασία.

Ο κάθε συμμετέχοντας θα υπογράφει στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση πως η υγεία του είναι σε άριστη κατάσταση και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 6987029381 (Τζάκης Γιώργος)

e-mail: giorgostzakis@yahoo.gr

Ένα σχόλιο στο 16/12 – 1ος αγώνας MTB OPEN ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.