B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή…

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή…Όσοι παραβρεθήκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτώβρη στο  1ο «Antique Xpert» απόλαυσαν μία μοναδική εκδήλωση με άρωμα άλλης εποχής… Η ποδηλατική ιστορία ήρθε να συναντήσει την σύγχρονη ποδηλατική κουλτούρα και να συστηθεί στους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Οι συμμετέχοντες, άνθρωποι με μεράκι για το ποδήλατο που με προσπάθεια διαφύλαξαν ποδήλατα -κειμήλια και φρόντισαν να συντηρήσουν το τμήμα της ιστορίας που τους ανήκει.  Η παρέλαση από ποδήλατα αντίκες ήταν εντυπωσιακή με κάθε ποδήλατο να έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και να “κουβαλάει” πολύτιμες αναμνήσεις. Το θέαμα μοναδικό για το κοινό που παρακολούθησε μία παρέλαση  από ποδήλατα – κοσμήματα αλλά και για τους περαστικούς που στεκόντουσαν για να θαυμάσουν.

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή…Αφού κατέφθασαν και οι τελευταίοι  συμμετέχοντες δόθηκε το σύνθημα  για την εκκίνηση του αγωνιστικού τμήματος και οι αντίκες ξεκίνησαν για ένα διασκεδαστικό αγώνα – παιχνίδι στους δρόμους  του Γέρακα. Μικρές διαδρομές και ασκήσεις δεξιοτεχνίας ήταν κάποιες από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν … Το παιχνίδι είχε νικητή τον Λεωνίδα Καλαθά  με Motobecane του 1989 που σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα στο σύνολο των δοκιμασιών! 2η θέση για τον Πατέλη Κωνσταντίνο με Mirage του 1978 και 3η για τον Σπαγκούρο  Αλκή με Puch Του 1982.

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή…

 

 

 

 

 

 

 

Στο διαγωνιστικό κομμάτι που ακολούθησε στόχος ήταν  να αναδειχτεί το καλύτερο ποδήλατο αντίκα. Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους κυρίους Νικολάου Χάρη και Κοτσκή Δημήτρη -ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου – που αξιολόγησαν τα ποδήλατα με κριτήριο την παλαιότητα των ανταλλακτικών, περιφερειακών, χρώματος – λογότυπου, την λειτουργία, την κατάσταση και την εργασία του ιδιοκτήτη.  Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στο Arlet (1948) με ιδιοκτήτρια την Σανταμούρη Σακέ Δανάη. Στην δεύτερη θέση το Champion (1979) του Γεώργιου Μηνδρινού και στην 3η το Murray (1976) του Αρσένη Σινάνογλου.

Antique Xpert- Mία εκδήλωση από άλλη εποχή…

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση τελείωσε  με γεύσεις από Ικαρία και Αιτωλοακαρνανία και ένα πλούσιο τραπέζι με εδέσματα για όλους  …

Το 1o Antique Xpert αποτέλεσε μία θαυμάσια ευκαιρία για να αναδείξουμε την ποδηλατική ιστορία που “κρύβεται” ανάμεσά μας , να διασκεδάσουμε παίζοντας, να βραβεύσουμε τον κόπο όσων διαφύλαξαν τέτοια ποδήλατα. Το Mtbxpert.gr ήδη προετοιμάζει το ακόμη πιο δυνατό «2ο  Antique Xpert» και δίνει ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το mtbxpert ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες! Ειδικές ευχαριστίες στους Γιώργο Βασιλίκα και Διονύση Κολοβό για την βοήθειά τους, στη κυρά Μαρία από την Ικαρία και την Φιλάνθη από το Μεσολόγγι για τις νόστιμες πίτες!

Δείτε τα αποτελέσματα του αγωνιστικόυ τμήματος:  www.mtbxpert.gr/files/results.doc

(Mtbxpert.gr)
 
*Φωτογραφία αρχικής : Σπύρος Μαυρολάμπαδος- Fedra Photo stores

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.