B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Σήμερα το «Marathon Boy» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το CineDoc και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βραβευμένα ντοκιμαντέρ με τα υψηλού κύρους Grierson Awards.

Σήμερα το «Marathon Boy» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το έπος της Gemma Atwal διηγείται την ιστορία του τετράχρονου Budhia και του προπονητή και διευθυντή ορφανοτροφείου που τον έβγαλε από μια φτωχογειτονιά της Ανατολικής Ινδίας για να τον μεταμορφώσει στον μεγαλύτερο μαραθωνοδρόμο της χώρας. 

Μια ταινία που ξεκινάει σαν το Slumdog Millionaire, αλλά εξελίσσεται σε φιλμ νουάρ. Μια ιστορία απληστίας, φθόνου και χαμένων ονείρων. Μια διεθνής συμπαραγωγή του HBO με το BBC και το ARTE, της οποίας τα γυρίσματα διήρκεσαν πέντε ολόκληρα χρόνια. Η ταινία σαρώνει τα βραβεία σε δεκάδες από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο και είναι υποψήφια για EMMY. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Marathon Boy, θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένο τον Νίκο Πολιά, δρομέα και προπονητή, πολυνίκη στον μαραθώνιο, κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στην Κλασική Διαδρομή και 24ο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, διευθυντή του περιοδικού Runner.

Info: Η ταινία θα προβληθεί στις 24 Οκτωβρίου 2012, 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα.

Η ταινία θα προβληθεί επίσης στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ (Κυριακή 28/10/2012) (Αθήνα), Παύλος Ζάννας (Κυριακή 21/10/212) και Μουσείο Κινηματογράφου (Τετάρτη 24/10/2012) (Θεσσαλονίκη), καθώς και στο Λιθογραφείο (Τετάρτη 19/12/2012, Πάτρα).

Περισσότερα για την ταινία: www.marathonboymovie.com

Πηγή: www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.