B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η μαραθωνοδρόμος και τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη έγινε μέλος της οικογένειας αθλητών της Bike Pure

Η μαραθωνοδρόμος και τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη έγινε μέλος της οικογένειας αθλητών της Bike Pure

Η μαραθωνοδρόμος και τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη έγινε μέλος της οικογένειας αθλητών της Bike Pure Η πρώην πρωταθλήτρια τριαθλου και νυν μέλος της εθνικής ομάδος ανωμάλου δρόμου εκδήλωσε έμπρακτα τη προώθηση του καθαρού αθλητισμού Αφού ενημερώθηκε από την οργάνωση, έδωσε συνέντευξη και αποκάλυψε άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την αθλητική της πορεία αλλά και για τη προσωπικότητα της.

Συνέντευξη στο Κωστή Ξηρογιαννη
Φώτο: Κάλλια Ροσολυμου

 


Τελικά τι άθλημα κάνεις? Κάνεις προπονήσεις και για τα τρία αθλήματα?

Από μικρή ηλικία έκανα στίβο, μεγάλες αποστάσεις αλλά και κολύμπι. Το τριαθλο με τράβηξε ως αγώνισμα λόγω εναλλαγής αθλημάτων αλλά και επίμονης του συζύγου μου. Με τους ολυμπιακούς της Αθηνάς μετά από παρότρυνση άλλων επειδή δεν είχαμε εκπροσώπηση ασχολήθηκα με το τριαθλο.

Μετά τους ολυμπιακούς του Πεκίνου που ήταν κομβικό κομμάτι για εμένα λόγω οικογένειας και συγκυριών επικεντρώθηκα στις μεγάλες αποστάσεις, στο μαραθώνιο.

Συνδυάζεται οικογένεια εργασία και αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο?

Στο εξωτερικό που υπάρχει οργάνωση και βοηθούνται οι αθλητές μπορεί να συνδυαστεί πρωταθλητισμός και οικογένεια. Στη χώρα μας εξαρτάται από την οικογένεια. Εγώ είμαι τυχερή που η οικογένεια μου με στηρίζει διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο αφού νιώθεις ανασφάλεια και δε μπορείς να συγκεντρωθείς στη προπόνηση

Μετά τη συμμετοχή σου στους ολυμπιακούς ποιος είναι πλέον ο στόχος σου?

Στο μαραθώνιο θεωρούμαι rookie όποτε πιστεύω ότι έχω περιθώρια βελτίωσης μπορώ να κατεβάσω το χρόνο μου και στόχος μου είναι να πιάνω τα όρια είτε για ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα είτε για την ολυμπιάδα.

Ποιοι σε στηρίζουν?

Σε προσωπικό επίπεδο ο σύζυγος μου και η οικογένεια μου, σε αθλητικό υλικό η Μizuno, η εταιρία high5 συμπληρώματα διατροφής του Θοδωρή Ζάχου και η εταιρία Garmin με τα ρολόγια.

Πως βελτιώνεται κάποιος στις μεγάλες αποστάσεις? Με προπονήσεις με ρυθμό σε μεγάλες αποστάσεις ή με  διαλύματα σε γρήγορο ρυθμό?

Χρειάζεται συνδυασμός και των δυο. Αν θες να δεις κάποια βελτίωση σαφώς θα πρέπει να κανείς «γρήγορες» προπονήσεις.

Η μαραθωνοδρόμος και τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη έγινε μέλος της οικογένειας αθλητών της Bike PureΓιατί δεν ασχολούνται τόσες γυναίκες με το τριαθλο ενώ ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις?

Εξαρτάται σε τι βαθμό ασχολείσαι. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο το τριαθλο είναι ενδιαφέρον και μπορείς να χωρίσεις τις προπονήσεις σου στα τρία αθλήματα. Οι γυναίκες ίσως δεν έχουν γνωρίσει το τριαθλο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια αρκετές κοπέλες ασχολούνται. Σε υψηλό επίπεδο όμως είναι αρκετά δύσκολο γιατί χρειάζονται πολύωρες και δύσκολες προπονήσεις περίπου έξι με επτά ώρες ημερησίως

 Πως κρίνεις τη συμμετοχή της Ελλάδος στο μαραθώνιο και τι γνώμη έχεις για τη εκπροσώπηση στο τριαθλο?

Γνωρίζω και τους δυο μαραθωνοδρόμους και ξέρω ότι είναι καλοί αθλητές και «δουλεύουν» πολύ. Είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερους χρόνους και να πάρουν καλύτερη θέση από αυτή που φέρανε. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι ένας συγκεκριμένος αγώνας σε μια συγκεκριμένη ημέρα όπου θα σου πρέπει να πάνε όλα τέλεια και να σου έχει πάει και η προετοιμασία τέλεια και να κανείς το καλύτερο δυνατό. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν πολύ ενέργεια και προσπάθεια να πάρουν τη πρόκριση ενώ οι αθλητές που μας εκπροσώπησαν  είχαν δυσκολίες στη προετοιμασία τους. Στο τριαθλο το επίπεδο έχει ανέβει πολύ το επίπεδο στο εξωτερικό ενώ στη χώρα μας είναι δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος τόσες πολλές ώρες χωρίς να υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση ή βοήθεια και παροχές από την ομοσπονδία ή από φορείς όποτε είναι δύσκολο να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο γίνονται όμως κάποιες προσπάθειες.

Μπορείς να περιγράψεις μια άτυχη στιγμή?

Εγώ δεν είχα άτυχη στιγμή αλλά άτυχη περίοδο. Το 2008 ξεκίνησε με πρόβλημα στη δυσκοκοίλη όπου ήμουν ενάμιση μήνα εκτός προπονήσεων, είχα ατυχίες σε αγώνες, όπου μέχρι μου έσπασε ένα ποδήλατο σε αγώνα τριαθλου. Όλα αυτά μέχρι το Μάιο γιατί μετά ήρθαν οι ολυμπιακοί και τα ξέχασα όλα

Γιατί πιστεύεις οτι γίνεται χρήση αναβολικών από συναθλητές σου?

Γιατί πιστεύουν ότι μόνο με σωστή προπόνηση και διατροφή δε θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, να πιάσουν κάποια όρια και να συμμετάσχουν σε κάποιους αγώνες

Τι έχεις να πεις σε αυτούς που κάνουν χρήση αναβολικών?

Θεωρώ ότι δε σκέφτονται το βασικότερο ,την υγειά τους, Ο αθλητισμός είναι κάτι που παρέρχεται, θα κάνουν οικογένεια, θα κάνουν παιδία αλλά κανείς δε τους έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι με τη χρήση αναβολικών όταν περάσουν τα χρόνια δε θα πάθουν κάτι στην υγειά τους. Επίσης τους θεωρώ κλεφτές μιας και «κλέβουν» έπαθλα, χρήματα από υγιείς αθλητές που αγωνίζονται καθαρά δηλαδή με τις δυνάμεις τους και τέλος θεωρώ ότι τους εξαπατήσανε μιας και τους εμφυσήσανε ότι χωρίς αναβολικά δε μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.