B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πετάλι για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος σε φυλακές της Βραζιλίας!

Πετάλι για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος σε φυλακές της Βραζιλίας!

 

 

 

 

 

 

 

Μία πεταλιά μπροστά βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα στην πολιτεία Μίνας Ζεράις της Βραζιλίας …  Εκεί οι κρατούμενοι παράγουν έργο κάνοντας πετάλι σε στατικά ποδήλατα και δίνοντας έτσι ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το ίδρυμα! Διπλό όφελος για το ίδρυμα αφού η συγκεκριμένη ενέργεια μειώνει τις δαπάνες αλλά δίνει και την ευκαιρία στους τροφίμους για μία πιο δημιουργική απασχόληση. Από την άλλη οι ίδιοι οι κρατούμενοι κάνοντας πετάλι μειώνουν την ποινή τους.  Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά από πρότζεκτς που εφαρμόζονται στις συνωστισμένες φυλακές ολόκληρης της Βραζιλίας, με βασικό στόχο να «σπάσουν» τον κύκλο της βίας στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο δικαστής της πολιτείας ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα από  παρόμοια εφαρμογή σε αμερικάνικα γυμναστήρια. Ο ίδιος αποφάσισε δε και την μείωση της ποινής, με 32 ώρες έργου  να αναλογούν σε μείωση της ποινής κατά μία μέρα. Οι κρατούμενοι υποδέχτηκαν θετικά το μέτρο και επειδή οι αιτήσεις για συμμετοχή έπεσαν βροχή και τα ποδήλατα ήταν μόλις τέσσερα, η “εργασία” διεξάγεται πλέον σε βάρδιες! Μάλιστα το ίδρυμα δεν χρειάστηκε να ξοδευτεί ούτε για τα ποδήλατα αφού προήλθαν από το τμήμα απολεσθέντων αντικειμένων της αστυνομίας. Τα ποδήλατα τροποποιήθηκαν με την αφαίρεση των τροχών και τη σύνδεσή τους με εξοπλισμό που επιτρέπει τη μετατροπή της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρισμό, ο οποίος αποθηκεύεται σε μπαταρίες.

Μετά την απήχηση του προγράμματος περισσότερα ποδήλατα αναμένεται να τοποθετηθούν ώστε να παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα ικανό να φωτίσει το κέντρο της πόλης!

πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.