B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Αξιοπρεπέστατη παρουσία από τους Έλληνες ποδηλάτες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Αξιοπρεπέστατη παρουσία από τους Έλληνες ποδηλάτεςΤην 9η θέση κατέλαβε στην τελική κατάταξη του Κέϊριν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Χρήστος Βολικάκης. Ο Έλληνας Πρωταθλητής κατάφερε με πολύ καλή εμφάνιση στα ρεπεσάζ του 1ου γύρου, να προκριθεί στους 12, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη σειρά του, αλλά στον 2ο γύρο, αν και πάλεψε, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην τριάδα που θα τον οδηγούσε στον τελικό, για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, που ήταν και ο κρυφός του πόθος.Ο Χρήστος Βολικάκης κατετάγη τρίτος, αγωνιζόμενος στον μικρό τελικό για τις θέσεις 7 – 12 και κατέλαβε τελικά την 9η θέση στην κατάταξη του αγωνίσματος, μετά την 13η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ανίκητος Βρετανός Κρίς Χόϊ, ενώ ‘’αργυρός’’ ήταν ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Λέβι και ‘’χάλκινος’’ ο Νεοζηλανδός Σάϊμον φαν Φέλτοφεν.

Στον προκριματικό της ταχύτητας 200 μ. αγωνίστηκε ο Ζαφείρης Βολικάκης και δεν κατάφερε να σημειώσει αξιόλογη επίδοση (10΄΄ 660), ενώ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον επόμενο γύρο, λόγω τραυματισμού, έχοντας, ούτως ή άλλως, ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων  του Λονδίνου ο Πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας στον Τελικό του αγωνίσματος της Ορεινής Ποδηλασίας. Στον αγώνα πήραν μέρος 47 αθλητές, όλη η ελιτ της παγκόσμιας ορεινής ποδηλασίας και ο αθλητής ξεκίνησε πολύ καλά, βρισκόμενος στην 24η θέση του αγώνα. Με την εξέλιξη του αγώνα όμως και έχοντας μια πτώση στον τελευταίο γύρο, κατάφερε να τερματίσει στην 33η θέση με χρόνο 1:38:51.

Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε, ο αθλητής από την Τσεχία Jaroslav KULHAVY με χρόνο 1:29:07.

Πηγή: ΕΟΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.