B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

KILIAN’S CLASSIK 2012- Πρώτος ο Θεοδορακάκος στα 25χλμ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
KILIAN’S CLASSIK 2012- Πρώτος ο Θεοδορακάκος στα 25χλμ!

Το Kilian’s Classik είναι ένα αγωνιστικό διήμερο αφιερωμένο στον ταλαντούχο νεαρό Ισπανό αθλητή ο οποίος έχει ζήσει στο Font Romeu έξι χρόνια αφού σπούδαζε εκεί στο Πανεπιστήμιο αθλημάτων σε υψόμετρο. Με την υποστήριξη της Salomon η οποία έχει αγκαλιάσει από την αρχή την εκδήλωση, το Kilian’s Classik είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από ένα αγωνιστικό διήμερο και ξεκινάει στην αρχή της εβδομάδας.

Δευτέρα και οι προσκεκλημένοι αθλητές συναντιούνται με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν προπονητικές απόψεις, να προπονηθούν μαζί και υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων του τμήματος έρευνας και εξέλιξης, να δοκιμάσουν πρωτότυπα μοντέλα της εταιρείας που θα βγουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Τη χώρα μας, ως αθλητής, εκπροσώπησε για δεύτερη χρονιά ο Δημήτρης Θεοδωρακακος όπου κέρδισε  πολύτιμες εμπειρίες ενώ την Τετάρτη ήρθε και η υπόλοιπη παρέα της ελληνικής αποστολής η οποία αποτελούνταν από τους Μπάμπη Γκιριζιώτη, Γιάννη Κόντο και Νίκο Κωστόπουλο. Συνολικά υπήρχαν 50 προσκεκλημένοι από 15 περίπου χώρες εκτός των αθλητών και των τεχνικών της εταιρείας.

Πρώτη μέρα έγινε το απαραίτητο καλωσόρισμα και η παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων ενώ τις επόμενες δύο μέρες το πρόγραμμα περιλάμβανε εξορμήσεις στα πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής, επίσκεψη σε ιαματικά λουτρά και πολλές άλλες δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

KILIAN’S CLASSIK 2012- Πρώτος ο Θεοδορακάκος στα 25χλμ!

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο οι αγώνες των 25 και 45 χλμ ξεκινούσαν μαζί από το κέντρο του χωριού. Όλη η ελληνική ομάδα αποφάσισε να τρέξει τη μικρότερη διαδρομή ενώ ο Μπάμπης έτρεχε ανεπίσημα, κυνηγώντας μας για φωτογραφίες!

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 2.10.25 κέρδισε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεύτερος ο Κενυάτης Meshack Kandie με χρόνο 2.12.02 και τρίτος ο νεαρός Φινλανδός, αθλητής του σκι αντοχής Matti Haikinen με χρόνο 2.13.39.

Ο Νίκος Κωστόπουλος τερμάτισε ένατος και πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία του με χρόνο 2.27.58, και ο Γιάννης Κόντος  με 2.54.08 στην 57η θέση της γενικής ενώ 444 αθλητές ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.

KILIAN’S CLASSIK 2012- Πρώτος ο Θεοδορακάκος στα 25χλμ!

 

 

 

 

 

 

 

Στη μεγάλη διαδρομή οι συνήθεις ύποπτοι Kilian Jornet, Tom Owens και Greg Vollet, κινήθηκαν μαζί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τερματίζοντας σε χρόνο 4.17.14

Η γνωστή μας Emelie Forsberg με χρόνο 5.02.30 τερμάτισε πρώτη γυναίκα και 8η στη γενική. Δεύτερη η νεαρή Ιταλίδα της Salomon Silvia Serafini με χρόνο 5.26.59 και την τριάδα έκλεισε η Laureline Gausseus με χρόνο 5.39.29 ενώ 267 αθλητές τερμάτισαν τον αγώνα.

Οι απονομές έγιναν το βράδυ σε ντισκοτέκ της περιοχής ενώ το πάρτυ που ακολούθησε τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες!

KILIAN’S CLASSIK 2012- Πρώτος ο Θεοδορακάκος στα 25χλμ!

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή πρωί έγινε ο αγώνας των 10 χλμ όπου όλοι οι αθλητές της Salomon συμμετείχαν με ρυθμό ενεργητικής αποκατάστασης και στη συνέχεια οι αγώνες των παιδιών οι οποίοι έγιναν στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου της περιοχής, σε υψόμετρο 2000 μέτρων!

Το πρόγραμμα τελείωσε με ένα σεμινάριο τεχνικής κατάβασης όπου οι Tom Owens και  Greg Vollet έδειξαν επίδειξη υψηλής τεχνικής στην πίστα του χιονοδρομικού κέντρου!

Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού δεν έχεις συχνά τη δυνατότητα να συναναστραφείς με αθλητές υψηλού επιπέδου και να μπορείς να συζητήσεις μαζί τους για το οτιδήποτε! Κάναμε πολλούς νέους φίλους και ελπίζουμε στο μέλλον  να υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις που μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα ορεινού τρεξίματος.

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης

https://www.traildefontromeu.com/salomon/en/home/results

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.