B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

9 Σεπτεμβρίου ο 26ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου!

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί ο 26ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

9 Σεπτεμβρίου ο 26ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου!Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους θεσμούς του Ορειβατικού Αθλητισμού στη χώρα μας, ξεκινώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μια ιδέα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το έτος 1986. Τότε μια ομάδα ορειβατών μας, με το ανήσυχο πνεύμα που τους διέκρινε, συνέλαβαν την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας ενός Μαραθωνίου Δρόμου στο χώρο του βουνού και μάλιστα στο βουνό των θεών το μυθικό Όλυμπο.

Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα και το πλήθος των θεατών που κατακλύζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα την περιοχή όπου εξελίσσεται, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Αγώνα Δρόμου αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που τον πλαισιώνουν όπως οι παραδοσιακοί χοροί και στη συνέχεια ο παραδοσιακός τρόπος απονομής των επάθλων. Επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πανηγυρικός τερματισμός των δρομέων στην πλατεία του Λιτοχώρου, οι οποίοι ξεκινώντας από τα 900 μέτρα υψόμετρο, διέρχονται από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής που είναι το Οροπέδιο των Μουσών στα 2650 μέτρα και τέλος τερματίζουν στα 400 μέτρα.

Με στόχο την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, της σύσφιξης των σχέσεων των νέων και της προώθησης του αθλητικού πνεύματος, πρωτοστατώντας πάντοτε με νέες ιδέες στο χώρο του αθλητισμού ο Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης,, διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Δρόμο Ολύμπου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και του Δήμου Λιτοχώρου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.olympos-marathon.gr

Πηγή: https://www.olympos-marathon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.