B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ολοκλήρωσε ο Ιωαννίδης το Γύρο Σαβοΐας

Δελτίο Τύπου

44ος ο Ιωαννίδης στον γύρο Σαβοΐας

Ολοκλήρωσε ο Ιωαννίδης το Γύρο ΣαβοΐαςΤην 44η θέση του τετραήμερου Γύρου Σαβοΐας κατέλαβε ο 19χρονος ποδηλάτης της Etcetera – Worldofbike, Νίκος Ιωαννίδης, ο μοναδικός ποδηλάτης της Worldofbike, που κατάφερε να ολοκληρώσει, τον δυσκολότερο ίσως αγώνα, που συμμετείχε ποτέ ελληνική ομάδα.

Τον αγώνα ξεκίνησαν 110 ποδηλάτες και τερμάτισαν μόλις οι 60 από αυτούς.  Η υψηλές θερμοκρασίες και τα αλλεπάλληλα ορεινά περάσματα ήταν οι βασικότεροι λόγοι που έθεσαν εκτός αγώνα τους μισούς σχεδόν ποδηλάτες.

Στο τελευταίο ΕΤΑΠ, ο έλληνας πρωταθλητής επηρεασμένος από την πτώση και τα τραύματά του μια ημέρα πριν, προσπάθησε να κρατηθεί στην κεφαλή του αγώνα, κάτι το οποίο πέτυχε μέχρι και το πρώτο ορεινό πέρασμα των 2082μέτρων, στην συνέχεια όμως, ο δυνατός ρυθμός που επέβαλαν οι Γαλλικές κυρίως ομάδες, άλλαξαν τον ρυθμό και την εξέλιξη της κούρσας.

Νικητής του αγώνα, ο Γάλλος Stephane Rosseto (CC Nogent De l’Oise) που κάλυψε τα 424χλμ του αγώνα, σε 11ώρες, 59 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο Warren Barguil (Εθνική Γαλλίας) και τρίτο τον επίσης Γάλλο Yoan Barbas (E.C. Armee De Terre – CSADL).  Στο τελευταίο ΕΤΑΠ απόστασης 133χλμ, από την πόλη Bissans στο Lac du Mont Cenis, ήταν ο Ελβετός David Rosch (Atlas Personal Jakroo), ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 54ος

Ιδανική ευκαιρία για προετοιμασία σε μεγάλα ύψη – ενόψει του πρωταθλήματος Ελλάδος για τους υπόλοιπους Έλληνες ποδηλάτες, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, παρόλα αυτά κάλυπταν τις διαδρομές με ιδιαίτερα δυνατό ρυθμό, συνοδευόμενοι από άλλους ποδηλάτες των υπολοίπων ομάδων, που επίσης είχαν τεθεί εκτός αγώνα.  Συνολικά ανέβηκαν περισσότερες από 30 κορυφές και 120 ορεινά χιλιόμετρα, με μέσο υψόμετρο τα 1200 μέτρα, ενώ υπήρξαν φυσικά και περάσματα σε ύψη άνω των 2000 μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.