B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

11ος Alpine Marathon Zegama-Aizkorri

11ος Alpine Marathon Zegama-Aizkorri Ο Zegama Alpine Marathon ακολουθεί μία διαδρομή ανάμεσα στο Aratz Massif και στο Sierra del Aizkorri, περιλαμβάνοντας τέσσερεις από τις ψηλότερες κορυφές στην αυτόνομη περιοχή των Βάσκων (Aratz – Aizkorri – Aketegi  και Aitxuri). Από το χωριό  Zegama , στα 296μ υψόμετρο, η διαδρομή ανεβαίνει στο πέρασμα Otzuarte (652μ) και συνεχίζει σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς που εναλλάσσονται   μέσα σε πυκνά δάση οξιάς, βραχώδη εδάφη αλλά και βοσκότοπους. Μία πολύ τεχνική διαδρομή με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας η οποία για φέτος άνοιξε την αυλαία του Skyrunner World Series της ISF .

 

Η βροχόπτωση των τελευταίων τριών ημερών και οι χαμηλές θερμοκρασίες την ημέρα του αγώνα είχαν χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Kilian ο οποίος προτιμάει το κρύο και τις δύσκολες συνθήκες! Αυτός ήταν ο δεύτερο αγώνας του φέτος αφού μία εβδομάδα πριν έτρεξε στο Transvulcania όπου τερμάτισε τρίτος και εξαντλημένος από τη ζέστη!

Οι καλύτεροι αθλητές αγώνων βουνού από όλον τον κόσμο συναντήθηκαν φέτος σε αυτόν τον αγώνα. Ονόματα όπως του Kilian και της Oihana , των Dakota Jones , Max King , Tom Owens , Luis Alberto Hernando , T ò fol Casta ñ er , Emelie Forsberg or Nuria Picas και πολλών ακόμη. Ανάμεσα τους και ο δικός μας Δημήτρης Θεοδωρακάκος ο οποίος μας είπε «Πάρα πολύ τεχνική διαδρομή αλλά πανέμορφη. Η λάσπη σε συνδυασμό με τις μεγάλες κλίσεις δε μου επέτρεπαν να τρέξω όπως μπορώ και σε πολλά κομμάτια του αγώνα προσπαθούσα απλώς να σταθώ όρθιος» Ο Δημήτρης τερμάτισε στην 20η θέση με χρόνο 4:28 και σίγουρα κέρδισε πολλές εμπειρίες από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Kilian μπήκε από την αρχή μπροστά αλλά ο Luis Alberto Hernando , τον πίεσε πάρα πολύ. Οι εναλλαγές της πρώτης θέσης μεταξύ τους ήταν συνεχείς. Μετά από το 30ο χλμ όμως ο νεαρός Ισπανός έδειξε την κλάση του, άλλαξε το ρυθμό και κατάφερε να κερδίσει με χρόνο 3:56:04, μόλις 1:50’’ αργότερα από το ρεκόρ διαδρομής. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που κερδίζει τον αγώνα ενώ κατάφερε να πάρει   4’ διαφορά από τον Luis αποδεικνύοντας ότι ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τις δυσκολίες της διαδρομής . Τρίτος ο Tom Owens 10’ πίσω από τον Kilian αλλά όπως είπε αν και οι συνθήκες αγώνα ήταν ιδανικές για αυτόν, λόγω ενός τραυματισμού που τον ενοχλούσε, δε μπόρεσε να πάει καλύτερα. Στις γυναίκες η επίσης Ισπανίδα και περσινή νικήτρια Oihana Kortazar δεν άφησε καμία να αμφισβητήσει την αξία της και με χρόνο 4:52:30 κέρδισε τον αγώνα. Δεύτερη η επίσης Ισπανίδα Nuria Picas η οποία πέρασε την Emilie Forsberg από τη Σουηδία λίγα χλμ πριν το τέλος με αποτέλεσμα να τερματίσουν με 30’’ διαφορά!

 

«Βροχή, λάσπη, η ζεστασιά του κόσμου από ένα ολόκληρο χωριό που ζητωκραυγάζει και οι χιλιάδες των θεατών να σε εμψυχώνουν στα πιο δύσκολα περάσματα πάνω στο βουνό ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Αυτό είναι το Zegama και όλα αυτά τον κάνουν από τους ομορφότερους αγώνες!»

Αυτά είναι τα λόγια ενός συμμετέχοντα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του για την περιγραφή ενός από τους πιο εμβληματικούς αγώνες της σειράς.

 

Χαρακτηριστικές δηλώσεις του Kilian μετά τον αγώνα:

«Αυτός ο αγώνας σημαίνει πολλά για μένα. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου και τη νίκη μου την αφιερώνω σε όλους που μου έδωσαν τόση υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα»

 

«Αυτή η χρονιά το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ ψηλό. Ο Luis , ο οποίος ήξερα ότι είχε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον συγκεκριμένο αγώνα, με πίεσε πάρα πολύ ειδικά στα ανηφορικά κομμάτια. Στην κορυφή Aizkorri όπου ήταν το πιο τεχνικό μέρος έκανα την επίθεση μου και μετά τα έδωσα όλα στο τελευταίο κατηφορικό κομμάτι»

 

«Η χρονιά μόλις ξεκίνησε για μένα αφού αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας μου για φέτος. Πλέον ετοιμάζομαι για τον επόμενο αφού για μένα κάθε αγώνας τελειώνει μόλις περάσω τη γραμμή του τερματισμού. Το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αφού το να κερδίσω ή να χάσω δε με αλλάζει ως άνθρωπο»

 

Επόμενος αγώνας του Kilian το Western States 100Μ, στην Αμερική, στις 23 Ιουνίου.

 

  •  PHOTO CREDITS = DROZ PHOTO – DAMIEN ROSSO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.