B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Συνέντευξη του Περικλή Ηλία στο bncycling: Έτοιμος για τον “δικό του αγώνα” στους Ολυμπιακούς …

Συνέντευξη του Περικλή Ηλία στο bncycling: Έτοιμος για τον "δικό του αγώνα" στους Ολυμπιακούς ...

Συνέντευξη του πρωταθλητή mtb στο bncycling.com.

Ένα βήμα πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, o Περικλής Ηλίας μας μιλάει για τους στόχους του και τους παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα…

1. Γιατί σε κέρδισε η ποδηλασία βουνού και όχι πίστας ή δρόμου;

Είμαι άνθρωπος που λατρεύω την φύση και τα βουνά… το mtb είναι άθλημα το οποίο σε φέρνει παρά πολύ κοντά σε αυτά τα δυο. Θεωρώ το κάνεις ποδήλατο μέσα στα δάση , σε μονοπάτια, με την φύση τόσο κοντά σου πολύ πιο ενδιαφέρον από το να ποδηλατείς αμέτρητα χιλιόμετρα στους δρόμους με τα αμάξια να σου κορνάρουν…

 

2. Η προπόνηση είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας σου;

Η προπόνηση μου αποτελεί  το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Είναι σημείο αναφοράς για το οτιδήποτε σκέφτομαι ,ειδικά σε περιόδους που οι σημαντικοί αγώνες πλησιάζουν και προετοιμάζομαι για αυτούς θεωρώ ότι η προπόνηση πάνω και κάτω από το ποδήλατο γεμίζει την μέρα μου

  1. Ποια ήταν για σένα η διάκριση με τη μεγαλύτερη σημασία ως σήμερα και γιατί;

Κάθε αγώνας είναι μοναδικός και ξεχωριστός!
Κάθε προετοιμασία  διαφέρει από την άλλη και η ψυχολογική σου κατάσταση ποτέ δεν είναι η ίδια όταν θα ξεκινήσεις έναν αγώνα. Μερικές φορές δεν τρέχεις για τον εαυτό σου αλλά για κάποιους άλλους, άλλοτε μέσα και άλλοτε έξω από τον αγώνα. Έτσι κάθε αγώνας έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον θα έβαζα στην άκρη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Μarathon 2011!

Συνέντευξη του Περικλή Ηλία στο bncycling: Έτοιμος για τον "δικό του αγώνα" στους Ολυμπιακούς ...4. Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου –στους οποίους έχεις σφραγίσει τη θέση σου- πλησιάζουν. Τι περιμένεις; Τι βλέπεις;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες… μου είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις καθώς  είναι ένας μονοήμερος “μικρός” αγώνας που οι θέσεις θα κριθούν στην λεπτομέρεια!  Σε τόσο σημαντικούς  αγώνες το άγχος της επιτυχίας πολλές φορές σε οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Έχω σχεδιάσει την προπόνηση μου  έτσι ώστε, θεωρητικά να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στόχος μου δεν είναι  να πιάσω κάποια συγκεκριμένη θέση, απλώς θέλω να είμαι έτοιμος να κάνω τον δικό μου αγώνα. Άμα το καταφέρω το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά καλό. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η εκκίνηση και τα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς θα είναι ένας πολύ νευρικός και γρήγορος αγώνας.

  1. Σε τι πιστεύεις ότι υστερεί η ελληνική ποδηλασία και σε τι υπερτερεί;

Η ελληνική ποδηλασία θεωρώ πως υστερεί σε οργάνωση-προγραμματισμό βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όραμα και στόχους. Όλη την ώρα κάτι αρχίζει και μετά πάλι από την αρχή… Υπάρχουν όμως και ατομικές προσπάθειες ανθρώπων που προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση, χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι γιατί χάνονται μέσα στους πολλούς. Θεωρώ πως είναι ένας μικρόκοσμος της εικόνας μας σαν χώρα. Αντιθέτως νομίζω πως υπερτερεί σε αθλητικό υλικό, υπάρχουν παρά πολλοί νεαροί ταλαντούχοι αθλητές που αναγκάζονται να σταματήσουν την αγωνιστική ποδηλασία και να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο, καθώς τα κίνητρα από την πολιτεία και όχι μόνο, πλέον είναι ανύπαρκτα!

  1. Σήμερα το ποδήλατο ανθεί στην Ελλάδα. Πιστεύεις ότι είναι μόδα που θα περάσει; 

Όντως αυτό είναι αλήθεια, το ποδήλατο έχει αυξηθεί παρά πολύ τον τελευταίο καιρό και πιστεύω θα αυξηθεί περισσότερο στο μέλλον! Λόγω του υψηλού κόστους ζωής όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης για τις μικρές αποστάσεις συνδυάζοντας ταυτόχρονα . Μετακίνηση και άσκηση. Επίσης η ζωή μας τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο “πράσινη” και το ποδήλατο αποτελεί βασικό συστατικό! Θεωρώ πως είναι μια διέξοδος, ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που ο καθένας κουβαλάει. Μόδα πιστεύω πως είναι το free day!

Συνέντευξη του Περικλή Ηλία στο bncycling: Έτοιμος για τον "δικό του αγώνα" στους Ολυμπιακούς ...

  1. Δηλώνεις λάτρης της μαγειρικής! Ποιό είναι το αλάτι και το πιπέρι της ζωής σου;

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω…και μάλιστα δεν χρησιμοποιώ πολύ αλάτι!!!
Το αλατοπίπερο μου δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Θα έλεγα ότι είναι διάφορα πολύ μικρά πραγματάκια που σου αλλάζουν την διάθεση με έναν τρόπο μαγικό!

8. Ποιους θα ήθελες να αναφέρεις ως αρωγούς στην προσπάθεια σου;

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδας, Μέγας χορηγός μου για τους Ολυμπιακούς αγώνες, την ομάδα δρόμου Sp Tableware, την ομάδα Mtb Protek Team, την εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής GBF που στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια μου.

 

* Συνέντευξη για το www.bncycling.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.