B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

1ος αγώνας Adventure Cup- Τυρολόγος, Καμπουρόπουλος Πρωταγωνιστές στη γενική

1ος αγώνας Adventure Cup- Τυρολόγος, Καμπουρόπουλος Πρωταγωνιστές στη γενικήΟ 1ος αγώνας του ADVENTURE CUP 2012 έγινε στις 21-22/04/2012 στα Τζουμέρκα.

Είναι ο διασημότερος λαϊκός αγώνας περιπέτειας, που διοργανώνεται στον ομώνυμο ορεινό όγκο στα πλαίσια του γνωστού πλέον Άθλου Τζουμέρκων που γίνεται για ενδέκατη χρονιά.

Έγινε σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χορηγός.

Οι διαδρομές του ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε, να μπορούσε να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά  επίσης να μπορούσε  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος  του αθλήματος.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το χωριό Άγναντα Άρτας.

Περιλάμβανε Rafting, ορεινή ποδηλασία(MTB) και ορεινό τρέξιμο(MTR)  με διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.

Ο αγώνας του Rafting δεν έγινε  για πρώτη χρονιά λόγω της επικινδυνότητας του ποταμού Αράχθου εξαιτίας των παρατεταμένων συνεχών βροχοπτώσεων και του μεγάλου όγκου νερού!!!

Για το MTB και το MTR είχαν σχεδιασθεί από δύο διαδρομές ξεχωριστής ομορφιάς που κινούνταν σε μονοπάτια και χωματόδρομους στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος το Rafting και  είτε τις δυο Α΄ διαδρομές (4oMTR + 2oMTB), δηλαδή τον άθλο Τζουμέρκων είτε τις δυο Β΄ διαδρομές (4oMTR + 2oMTB), δηλαδή τον μικρό άθλο Τζουμέρκων.

Στο MTB και το MTR ο καιρός ήταν ιδανικός και οι 150 συνολικά συμμετέχοντες πέρασαν μοναδικές στιγμές σε ένα παρθένο ορεινό περιβάλλον.
Ο ήλιος επιτέλους μετά από 15 ημέρες ήταν παρών και ζέσταινε ευχάριστα τους αθλητές που διαρκώς βρέχονταν από τα νερά που έτρεχαν από παντού.

Στο MTB οι διαδρομές είχαν τροποποιηθεί και ήταν 41km και 22km για την Α΄ και την Β΄ διαδρομή αντίστοιχα.
Νικητής στην Α΄ διαδρομή βγήκε ο Χρήστος Μυλωνάς με δεύτερο τον Θοδωρή Πετρίδη και τρίτο τον Πέτρο Τυρολόγο. Στην Β΄ διαδρομή πρώτος ήταν ο Βαγγέλης Στέργιος, δεύτερος ο Κώστας Μπούκας και τρίτος ο Φάνης Κώστας.

Στο MTR οι διαδρομές ήταν 24 και 14 χιλιόμετρα  για την Α΄ και την Β΄ διαδρομή αντίστοιχα.
Νικητής στα 24 χιλιόμετρα ήταν ο Νίκος Καλοφύρης με δέυτερο τον Θανάση Κουρή και τρίτο τον Αλέξη Καμπουρόπουλο.
Στα 14 χιλιόμετρα  πρώτος ήταν ο Νίκος Ροδόπουλος, δεύτερος ο Κώστας Καρύδης και τρίτος ο Σπύρος Γεωργίου.

Από τον συνδυασμό των δύο δηλαδή των 41km στο MTB και των 24 km στο MTR νικητής ήταν για άλλη μια χρονιά ο Πέτρος Τυρολόγος, με δέυτερο τον Αλέξη Καμπουρόπουλο και τρίτο τον Θοδωρή Λυμπερόπουλο.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την οικονομική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στην γραμματεία, τους κριτές και δείκτες.
Τις εταιρείες BIZART GALLERIES , Natura Pharm, την Extra products Χ. Τασούλης, το περιοδικό Runner για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.
Την εταιρεία @care με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar που είχε φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών, τα νερά Πηγές Κωστηλάτα στα Θεοδωριανά και τον Ζαφείρη Καγιόπουλο με την νέα ενεργειακή μπάρα Solo Energy.

Επίσης το κατάστημα της Ευαγ. Γιαννάκη στο χωριό Άγναντα, το χορευτικό των παιδιών στα Άγναντα και τις χοροδιδασκάλους Αηδόνη Σταυρούλα και Όλγα Καρύδη, τις γυναίκες του χωριού για την προσφορά τους σε παραδοσιακές πίτες, καθώς και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού Γεώργιο Κώστα, Βασίλη Τάτση και Αθανάσιο Καπέλη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Υγείας Αγνάντων και την διευθύντριά του κ.Τζένη Κούρτη, καθώς και την ελληνική ομάδα διάσωσης το παράρτημα Ιωαννίνων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και όλους τους επισήμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθηκαν στις απονομές της Κυριακής.

Οι πρώτοι νικητές όλων των κατηγοριών του 1ου αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στον επόμενο και έτσι θα αναφέρονται και στην λίστα των συμμετεχόντων.

Ο Άθλος Τζουμέρκων 2013 θα γίνει στις 11-12/5/2013.

Μείνετε …συντονισμένοι!!!

Αποτελέσματα: https://www.bncycling.com/wp-content/uploads/2012/04/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΑΘΛΟΣ-ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ-2012.xls

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.