B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

TAYGETOS CHALLENGE 2012 – Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνιστικά διήμερα!

TAYGETOS CHALLENGE 2012 - Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνιστικά διήμερα!Η τρίτη επανάληψη του αγωνιστικού διημέρου, τέλειωσε με ένα αναπάντεχο γεγονός που μάλλον κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, αφήνοντας όλους μας με πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά και πολύ προβληματισμό για το μέλλον.

 

Ο Βρετανός αθλητής John Lawton, 63 ετών, ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στη χώρα μας με την οικογένειά του, είχε αποφασίσει να τρέξει στον αγώνα. Μάλιστα, όταν ενημερώθηκε για την αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα άλλαξε και τις μέρες των διακοπών του! Κυριακή μεσημέρι στις 14.00, ο κριτής μας ενημερώνει ότι ένας αθλητής δεν έχει περάσει από τον σταθμό στο Πεδινό. Αμέσως μετά τις απονομές, στην τελική καταμέτρηση φαίνεται να λείπουν δύο αθλητές. Ο ένας είχε κοπεί στο χρονικό όριο αλλά θέλησε να συνεχίσει εκτός αγώνα αλλά ο δεύτερος φαινόταν να μην έχει τερματίσει. Την ανησυχία μας, επιβεβαίωσε η γυναίκα του, η οποία ήρθε να ρωτήσει αν τερμάτισε ο σύζυγος της. Ελέγχοντας πλέον όλα τα περάσματα από κάθε σταθμό, ανακαλύψαμε πως είχε περάσει από το σταθμό Φαράγγι (21 χλμ) στις 13.00 αλλά δεν έφθασε ποτέ στον επόμενο σταθμό στο Πεδινό (26 χλμ). Η σκούπα του αγώνα επέστρεψε στο Φαράγγι για ένα δεύτερο έλεγχο, ενώ επτά ακόμη αθλητές που είχαν περάσει πίσω του και ερωτήθηκαν, δεν ανέφεραν κάτι περίεργο. Όσο περνούσε η ώρα, η αγωνία μεγάλωνε ενώ η δραματική αλλαγή του καιρού με δυνατή βροχή, αέρα και χαλαζόπτωση δυσκόλεψε τις προσπάθειες ανεύρεσης, οι οποίες σταμάτησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τις επόμενες μέρες, έγινε μία τεράστια κινητοποίηση, όπου έλαβαν μέρος το τοπικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκια της ΟΠΚΕ Αρκαδίας-Μεσσηνίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 κλιμάκια της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένα σκυλιά, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma, η εθελοντική ομάδα διάσωσης ΓΑΙΑ, εθελοντές-Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας, ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Γυθείου ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ, ο Ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας, μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής εταιρείας, ολόκληρη η τοπική κοινωνία και φυσικά οι διοργανωτές του αγώνα, 2407 και Trail Project. Μία εβδομάδα μετά, οι έρευνες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ σε ακτίνα 10 χλμ έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρεί καταφύγιο. Όπως φαίνεται, θα μείνουμε με την απορία του τί πραγματικά συνέβη, ένα ερώτημα το οποίο μπορεί και να μην απαντηθεί ποτέ.

 

Το διήμερο είχε μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού η συμμετοχή πολύ καλών αθλητών της διεθνούς ελίτ ομάδας της Salomon ανέβασε τους ρυθμούς με αποτέλεσμα να απολαύσουμε πολύ δυνατές μάχες ενώ οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους σε σχέση με πέρυσι.

Παρασκευή βράδυ όλα ξεκίνησαν με ένα πάρτι, όπου Έλληνες και ξένοι αθλητές έγιναν μία παρέα χορεύοντας και τραγουδώντας με ζωντανή μουσική, από το πρόγραμμα Cinemusic με αγαπημένα τραγούδια  Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Το γλέντι τελείωσε αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυκτα, αλλά κανείς δεν ανησυχούσε, αφού ο αγώνας του Σαββάτου ξεκινούσε αργά το μεσημέρι.

Σάββατο μεσημέρι και το Vertical Speed ανέβασε την ένταση αλλά και το κέφι. Νικητής ο Γιώργος Διαλεκτός μετά από μάχη με τον Greg Vollet (FR), με τον οποίο είχε ένα δευτερόλεπτο διαφορά. Την τριάδα έκλεισε ο  Αλέξης Καμπουρόπουλος. Στις γυναίκες, πρώτη η Emelie Forsberg (SWE), η οποία ήταν και 11η γενικής, δεύτερη η γνωστή μας πλέον Zhanna Vokueva (RU) και τρίτη η δική μας Μίνα Συλαίου. Μοναδικές στιγμές έζησαν οι συμμετέχοντες με την ανθρώπινη αψίδα των ξένων αθλητών, που σχηματίστηκε λίγο πριν τον τερματισμό, οι οποίοι επευφημούσαν την προσπάθεια των υπόλοιπων αθλητών με αποκορύφωμα τον αγώνα των παιδιών,  όπου έκλεισαν τον αγώνα.

Κυριακή πρωί και οι 230 αθλητές ξεκίνησαν για τις 3 διαδρομές του αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με λιακάδα και ένα ελαφρύ αεράκι. Στη διαδρομή των 35 χλμ, νικητής ο Tom Owens (UK), με χρόνο 3:17:41, ο οποίος αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής! Δύο λεπτά αργότερα ο Greg Vollet (FR) και στη τρίτη θέση ο Philipp Reiter (GER) με χρόνο 3:32:45.

Στις γυναίκες πρώτη η Zhanna Vokueva (RU) με χρόνο 4:05:18, ακολουθούμενη από την Anna Frost (NZ) με 4:15:06 και την τριάδα συμπλήρωσε η Cassie Scallon (USA) με χρόνο 4:22:34

Στη διαδρομή των 19 χλμ, νικητής ο Rickey Gates (USA) με χρόνο 1:34:49, δεύτερος ο Θοδωρής Δαβιώτης με χρόνο 1:39:14 και τρίτος ο Alois Vacelet (FR) με χρόνο 1:42:41.

Στις γυναίκες πρώτη και με μεγάλη διαφορά τερμάτισε η Emilie Forsberg (SWE) με χρόνο 1:39:54, δεύτερη η Jen Seger (CAN) με χρόνο 1:58:46 και τρίτη η Έλενα Καβαλιεράτου με χρόνο 2:22:37.

Ο Taygetos Challenge όμως είναι ο συνδυασμός και των δύο αγώνων (vertical & marathon), οπότε μεγάλος νικητής στην κατηγορία 18-39 αναδείχθηκε ο Greg Vollet, με δεύτερο τον Tom Owens και τρίτο τον Αλέξη Καμπουρόπουλο. Στις γυναίκες πρώτη η Zhanna Vokueva, δεύτερη η Anna Frost και τρίτη η  Cassie Scalon. Στην κατηγορία 40+ στους άνδρες πρώτος ο Νίκος Καλοφύρης, δεύτερος ο Φάνης Αρκουμάνης και τρίτος ο Σταύρος Στεφανής ενώ στις γυναίκες πρώτη η Μίνα Συλαίου μετά από πολύ όμορφο αγώνα με την Αμαλία Ματθαίου που τερμάτισε δεύτερη και την τριάδα έκλεισε η Βίκυ Καρπούζα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Salomon και την Fairways Adventure Travelling, οι οποίοι ήταν οι μεγάλοι χορηγοί αλλά και τις εταιρείες ΕΨΑ, Suunto, Παραδοσιακά παστέλια Λάμπου, τον Συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Μεσσηνίας και το Super market Σπυρέας, οι οποίοι υποστήριξαν τον αγώνα. Επίσης να ευχαριστήσουμε τα εστιατόρια Χαρίλαος και Περιβόλη, τα καφέ Μαίστρος και Τikla και όλους τους κατοίκους της περιοχής για την θερμή υποστήριξή τους.

 

Στην ιστοσελίδα www.trailproject.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων ανά κατηγορία και ανά απόσταση, καθώς και τους νικητές της κλήρωσης, που έγινε μετά τις απονομές με τα δώρα της Salomon και της Ελληνικής αντιπροσωπείας Suunto η οποία μας πρόσφερε 2 ρολόγια, το Suunto Core και το Suunto Quest.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τις φωτογραφίες τους από τον αγώνα που τράβηξε η GO-MRP. Λεπτομέρειες για τον τρόπο παραλαβής θα ανακοινωθούν σύντομα στην σελίδα της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα: https://www.bncycling.com/wp-content/uploads/2012/04/Final-Results.pdf

Η οργανωτική επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.