B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Οικολογικές λύσεις για τον σύγχρονο ποδηλάτη …

 Πολλές συζητήσει ς έχουν γίνει για τις θετικές επιδράσεις της ποδηλασίας στην υγεία μας.  Τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσω μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης  είναι πλέον γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Ωστόσο ο  σύγχρονος τρόπος ζωής και η μετακίνηση με το αγαπημένο μας μέσο στην πόλη έχει δημιουργεί και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Οικολογικές λύσεις για τον σύγχρονο ποδηλάτη …

Πολλές έρευνες τελευταία δείχνουν πως οι συνήθειες ενός ποδηλάτη μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Για παράδειγμα έρευνα που παρουσίασε ο γιατρός Jonathon Grigg σε συνεργασία με την σχολή Ιατρικής του Λονδίνου έδειξε ότι τα άτομα που μετακινούνται με ποδήλατο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και το Άμστερνταμ συγκεντρώνουν υψηλά επίπεδα μαύρου άνθρακα στο αναπνευστικό τους σύστημα. Ο μαύρος άνθρακας αποτελείται από εισπνεόμενα σωματίδια που εκλύονται μεταξύ άλλων από τις μηχανές εσωτερικής καύσης των αυτοκινήτων. Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας έδειξε πως οι αστικοί ποδηλάτες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επειδή αναπνέουν πιο βαθύτερα και με ταχύτερο ρυθμό το μολυσμένο αέρα των πόλεων.

Πέρα από τον μολυσμένο αέρα, κίνδυνος είναι και το μολυσμένο νερό ή το νερό που επιβαρύνεται από μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες. Ποιοτικό, «καθαρό» νερό, απαλλαγμένο από οτιδήποτε μπορεί να μας επιβαρύνει είναι δύσκολο να βρεθεί. Αυτό σε συνδυασμό με τη χρήση ακατάλληλων πλαστικών μπουκαλιών μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στον οργανισμό μας.

Οικολογικές λύσεις για τον σύγχρονο ποδηλάτη …Ποια είναι η λύση; Οικολογική σκέψη και μέτρα προφύλαξης! Στην αγορά άλλωστε θα βρούμε κάποια μάσκα προστασίας με φίλτρο  ή ειδικά μπουκαλάκια με όπως τα έξυπνα, μεταλλικά μπουκαλάκια με φίλτρο Ecolife της LifeGreen.

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας και το περιβάλλον! Γι’ αυτό λοιπόν, ποδηλατείτε οικολογικά !!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.