B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

«2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ» από την ΕΠΣΜΑΘ

«2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ» από την ΕΠΣΜΑΘΗ Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού & Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την «2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ» το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Παρά το τσουχτερό κρύο η συμμετοχή ήταν μεγάλη (ξεπέρασε τα 120 άτομα) γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές που υποσχέθηκαν την συνεχή διεξαγωγή παρόμοιων ημερίδων, αλλά και την πραγματοποίηση ενός επιστημονικού συνεδρίου για την ποδηλασία. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές, κριτές, φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α., εκπρόσωποι σωματείων, αθλητές και γονείς, παράγοντες και φίλοι του αθλήματος από όλη την Μακεδονία και Θράκη, ενώ υπήρχαν και συμμετέχοντες από την Κύπρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. κ. Γεώργιος Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ο.Ε. κ. Θωμάς Τιμαμόπουλος και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Κάτια Δάκου.

Το θέμα της ημερίδας ήταν η Αγωνιστική Ποδηλασία με ειδικά θέματα στο πρώτο μέρος και Προπονητική στο δεύτερο.

Για την ανάπτυξη Χορηγικών προγραμμάτων στην ποδηλασία μίλησαν ο αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ κ. Γ.Τζέτζης και ο επίκουρος καθηγητής κ. Κ.Αλεξανδρής.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ κ. Ε.Κουϊδή ανέπτυξε το κεφάλαιο Αθλητική καρδιά – προσαρμογές με την προπόνηση.

Ο Λέκτορας ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ κ. Ν.Κουτλιάνος αναφέρθηκε στο Ντόπινγκ και Ποδηλασία πέρα από τα όρια – αθλητικοί απόδοση και κίνδυνοι.

Ο επίκουρος καθηγητής κ. Κοσμάς Χριστούλας ανέπτυξε το κεφάλαιο Υποξική προπόνηση στην ποδηλασία.

Ο καθηγητής Φ.Α. και Ομοσπονδιακός προπονητής mtb (1995-1999) κ. Θ.Μήττας μίλησε για την Προαγωνιστική ποδηλασία – Ακαδημίες (8-14 ετών).

Ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ κ. Σπ.Κέλλης ανέλυσε την Καθοδήγηση – ρύθμιση των προπονητικών επιβαρύνσεων στον ετήσιο κύκλο στην ποδηλασία.

Τέλος ο καθηγητής Φ.Α. και προπονητής Ολυμπιακής ομάδας 2004-08 κ. Κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον Ετήσιο σχεδιασμό στην αγωνιστική ποδηλασία.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους συμμετέχοντες, με πολλές ερωτήσεις προς τους ομιλητές – εισηγητές που αφορούσαν στα επί μέρους θέματα ενώ διατυπώθηκαν από τους περισσότερους προτάσεις για την ανάπτυξη και το μέλλον της ποδηλασίας, γεγονός που οδήγησε στην παράταση της προγραμματισμένης διάρκειας της ημερίδας.

Σύντομα στο site της ‘Ενωσης www.epsmath.gr θα αναρτηθεί σχετικό βίντεο και οι παρουσιάσεις των ομιλητών – εισηγητών.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο υπήρξε έκθεση σύγχρονου και ιστορικού εξοπλισμού (ποδήλατα, παπούτσια, ρουχισμός) που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με την καλή συνεργασία και εθελοντική προσφορά των περισσοτέρων που συμμετείχαν σ αυτή την ημερίδα κατάφερε παρά τους δύσκολους καιρούς την υλοποίησή της, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι η ανιδιοτελής αγάπη για το ποδήλατο, μπορεί να καταφέρει την ανάπτυξη του αθλήματος και στο μέλλον με επιτυχία.

Πηγή: ΕΠΣΜΑΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.