B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

30/09 – Mountain King – 1st Mountain Bike Enduro Race

30/09 - Mountain King - 1st Mountain Bike Enduro Race

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και οι ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ σε συνεργασία με την OUTSPORTS διοργανώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 τον πρώτο αγώνα ορεινής ποδηλασίας Enduro στην χώρα μας. Ο αγώνας απευθύνεται σε ανεξάτητους αθλητές ορεινής ποδηλασίας και θα πραγματοποιηθεί στους ορεινούς όγκους που περικλείουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο όρος Χορτιάτη, το δάσος Κουρί και το δάσος του Σέιχ Σου.
Tι είναι το Mountain Bike Enduro; To Enduro(ND) είναι μια σχετικά νέα μορφή αγώνων ορεινής ποδηλασίας που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Εμπνευσμένο από τους αγώνες αυτοκινήτου και τους αγώνες μοτοσυκλετών enduro, δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό μεταξύ των αγώνων DH και των αγώνων XC και απευθύνεται σε όλους τους αθλητές που περιλαμβάνει ο ευρύτερος χώρος του mountain bike, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής και σε αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα με πιό χαλαρούς ρυθμούς.
Ιδανικός τύπος ποδηλάτου για τους αγώνες Enduro είναι τα ποδήλατα τύπου All Mountain χωρίς φυσικά να αποκλείεται η δυνατότητα συμμετοχής αθλητών με ποδήλατα hardtail ή “ελαφρά” ποδήλατα κατάβασης.
Νικητής σε έναν αγώνα Enduro είναι ο αναβάτης ο οποίος θα συγκεντρώσει το χαμηλότερο άθροισμα χρόνου από τις επιμέρους δοκιμασίες (ετάπ). Ένας τυπικός μονοήμερος αγώνας enduro αποτελείται από 3 έως 5 χρονομετρημένα στάδια (ειδικές) που λαμβάνουν χώρα σε τεχνικό και απαιτητικό έδαφος με κατηφορική κλίση στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αυτές οι ειδικές διαδρομές – ετάπ συνδέονται μεταξύ τους με διαδρομές όπου ο χρόνος είναι ουδετεροποιημένος και στις οποίες οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν εντός χρονικών ορίων που καθορίζει η προκήρυξη του αγώνα. Οι ενδιάμεσες διαδρομές περιλαμβάνουν δασικούς δρόμους ή ακόμη και ασφάλτινες διαδρομές με ήπια συνήθως χαρακτηριστικά. Το συνολικό μήκος ενός μονοήμερου αγώνα Enduro συνήθως είναι μεταξύ 50 και 100 χιλιομέτρων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 1st Mountain Bike Enduro Race στην προκήρυξη του αγώνα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.