B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tubeless ελαστικά – Ποιότητα στη κύληση

 

Ο τύπος ελαστικού που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Μία καινοτομία στα ελαστικά που πλέον ακολουθούν οι περισσότερες εταιρείες στο χώρο κατασκευής ποδηλατικών ελαστικών (Schwalbe, Maxxis, Hutchinson κτλ.) λανσάροντας αντίστοιχες σειρές.

Με τα πλεονεκτήματα που δίνει η απαλλαγή από τον κλασικό αεροθάλαμο, τα tubeless ελαστικά προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση αφού επιτρέπουν τη χρήση χαμηλότερης πίεσης με μικρότερο ρίσκο για σκασίματα. Το ελαστικό εφαρμόζει απευθείας στο στεφάνι και δημιουργεί ένα στεγανό κέλυφος. Μία μικρή οπή στο ελαστικό θα οδηγήσει σε μικρή απώλεια αέρα και όχι σε σκάσιμο όπως θα γινόταν πιθανώς με τη χρήση σαμπρέλας. Έτσι το tubeless θεωρείται ασφαλέστερο. Επιπλέον μπορεί να θεωρηθεί ότι τα tubeless ελαστικά ενισχύουν την απορρόφηση κραδασμών και έχουν μικρότερο βάρος, τουλάχιστον στην περίπτωση που δε χρησιμοποιούνται στεγανωτικά υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.