B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

340! αθλητές στο τελευταίο Sprint Σχίνιαθλο της χρονιάς

 
Schiniathlon Organization
340! αθλητές στο τελευταίο Sprint Σχίνιαθλο της χρονιάς

340! αθλητές στο τελευταίο Sprint Σχίνιαθλο της χρονιάς

Απολογισμός αγώνα – Sprint Schiniathlon 25/9/2011

Ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκαν τόσο πολλοί αθλητές στην εκκίνηση ενός αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα. 340 αθλητές βρέθηκαν στον χώρο του Μωραΐτη για να συμμετάσχουν στο τελευταίο Sprint Σχίνιαθλο της χρονιάς. 276 για το ατομικό και 64 ως μέλη ομάδων.

Ως συνήθως η μαζική εκκίνηση είναι το πιο θεαματικό μέρος του αγώνα. Με περίπου 400 θεατές σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι αθλητές είχαν αρκετή υποστήριξη και εμψύχωση. Στόχος: κάλυψη των 750μ κολύμβησης στην παραλία του Σχινιά, 20χλμ ποδηλασίας και 5χλμ τρέξιμο μέσα στο πευκόδασος. Ο καιρός ήταν πολύ καλός με εξαίρεση τον δυνατό βοριά που επηρέασε κύρια το ποδηλατικό σκέλος. Αλλά κράτησε και την θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα!

Ο Λευτέρης Παρασκευάς με τον Γιώργο Αλυφαντή οδήγησαν την κούρσα στο κολυμβητικό μέρος, με τον Παρασκευά να βγαίνει με μικρό προβάδισμα πρώτος από το νερό. Ο Παρασκευάς ήταν μέλος ομάδας όμως, ενώ ο Αλυφαντής θα έκανε μόνος του όλο τον αγώνα. Ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν κάτω από τα 11 λεπτά για τα 750μ. Μαζί τους ο Φανάκης και λίγο πιο πίσω τους ο Σπύρος Γκότσιας που κάνει αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις όντας νέος στο χώρο του τριάθλου και από κοντά και ο Στέλιος Ανδρεάδης. Ο τελευταίος βγήκε από το νερό μετά από 35 λεπτά!

Στο ποδήλατο η κατάσταση άρχισε να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Παρά το ότι κανείς δεν κατάφερε να κατέβει κάτω από τα 30 λεπτά για τα 20χλμ, βασικά λόγω του δυνατού βοριά, η κούρσα ήταν η πιο γρήγορη του Σχίνιαθλου! Οι αθλητές που κατέβηκαν τα 31 λεπτά ήταν: ο Κώστας Παπανικολάου με τον πιο γρήγορο χρόνο ποδηλασίας με 30:13 και οι Ανδρεάδης με 30:42, Παππάς 30:56.

Με το τέλος της ποδηλασίας, ο Ανδρεάδης είχε αποκτήσει προβάδισμα, ενώ μόλις 9 δευτερόλπτε πίσω του ήταν πλέον ο Αλυφαντής. Παπανικολάου και Παππάς είχαν μείνει 30 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Αποφασισμένος για την πρώτη θέση ο Αλυφαντής σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο στο τρέξιμο με 19:23, ενώ ο Ανδρεάδης με τραυματισμό αναγκάστηκε να επιβραδύνει και να τερματίσει πιο πίσω ταλαιπωρημένος. Ο Παππάς μεγάλωσε την απόστασή του από τον Παπανικολάου στο τρέξιμο και πήρε την δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Κώστα 17 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ο νικητής, Γιώργος Αλυφαντής, έγινε ο πρώτος αθλητής που έσπασε το φράγμα της 1 ώρας και 5 λεπτών για το sprint Σχίνιαθλο, τερματίζοντας σε 1:04:32. Το πέτυχε με σταθερότητα και στα τρία αθλήματα ενώ βελτίωσε σημαντικά και τον χρόνο του στις αλλαγές. Δημήτρης Παππάς και Κώστας Παπανικολάου ήταν αντίστοιχα στην δεύτερη και τρίτη θέση.
Στον αγώνα των γυναικών, η Αγγελική Θωμά ξεχώρισε από την αρχή μέχρι το τέλος, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη της συμμετοχή σε Σχίνιαθλο. Βγήκε από την θάλασσα μετά από 14:09, έχοντας προβάδισμα από την συνήθη επικεφαλής, Μαρία Καμισάκη από την Κρήτη. Συνέχισε σε αυτό το ρυθμό μετά την αλλαγή και το ποδηλατικό σκέλος, αλλά η Μαρία είχε μικρύνει την διαφορά όντας πιο δυνατή στην ποδηλασία. Η Θωμά όμως με δυνατό τρέξιμο σε 22:30 τελικά μεγάλωσε την διαφορά και τερμάτισε πρώτη σε 1:19:52, τρία λεπτά μπροστά από την Καμισάκη. Τρίτη στην κατάταξη ήταν η Βρετούλα Πλουμίδα, άλλα τρία λεπτά πίσω από την Μαρία. Ήταν πολύ κοντά στις άλλες δύο κοπέλες μέχρι την αρχή του τρεξίματος, αλλά κάπου εκεί επιβράδυνε σημαντικά. Αξίζει να σημειώσουμε την 4η κοπέλα του αγώνα, την Ευαγγελία Γκότσια, όντας η νεώτερη αθλήτρια του αγώνα που κολύμπησε με τον 12ο καλύτερο χρόνο ενώ τερμάτισε μόλις 46 δευτερόλεπτα πίσω από την 3η αθλήτρια.

Η ομαδικές συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, με 26 ομάδες εκ των οποίων οι 8 τερμάτισαν μεταξύ των 30 πρώτων της γενικής κατάταξης. Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης ήταν η προσέλκυση γυναικών καθιστώντας υποχρεωτική την μικτή σύνθεση των ομάδων. Έτσι είχαμε 26 γυναίκες στις ομάδες, ενώ στο ατομικό είχαμε μόνο 19! Ελπίζουμε να πήραν εμπειρίες έτσι ώστε να επανέλθουν, αφού τα καταφέρνουν μία χαρά στο τρίαθλο!

Η ομάδα BikeMe.gr Too πήρε την πρώτη θέση με μία πολύ δυνατή τριάδα. Ο Γιάννης Φανάκης βγήκε 30ς στο κολύμπι, η Λουκία Λουκοπούλου πήρε την σκυτάλη για την ποδηλασία καταφέρνοντας τον 10ο καλύτερο χρόνο με 31:53, και η παρέα έκλεισε με το τρέξιμο της Φιλίππας Πουλίδου που έκανε τα 5χλμ σε 19:33 που ήταν και ο 7ος καλύτερος χρόνος. Αυτή η ομάδα τερμάτισε, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Γιώργο Αλυφαντή.

Η ομάδα Tri-an τερμάτισε δεύτερη στο ομαδικό σε 1:06:59 και 7η γενικής με τον Δημήτρη Κακούρη να σημειώνει τον 5ο καλύτερο χρόνο ποδηλασίας. Η τρίτη ομάδα ήταν η BikeMe.Gr σε 1:08:36, με τον Λευτέρη Παρασκευά να βγαίνει πρώτος πιο γρήγορος από την θάλασσα σε 10:51.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους 35 εθελοντές που βοήθησαν την διοργάνωση διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους. Αποτελούν την ψυχή του αγώνα και χωρίς αυτούς είναι ανέφικτη η διοργάνωση τέτοιας κλίμακας αγώνων. Ευχαριστούμε και τον Άλεξ για την ζωντανή μουσική που έπαιξε για χάρη όλων των παρευρισκόμενων. Οι έμπειροι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν παρόντες για άλλη μία φορά σε θάλασσα και δρόμους επιβλέποντας την καλή υγεία των αθλητών.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους χορηγούς μας: Pharmshop και Multirama. Στην έκθεση είχαν περίπτερα το BikeMe.gr και το Pulse 100 που βοήθησαν και στην τεχνική υποστήριξη των ποδηλάτων. Η GU Gels υποστήριξε με τα ενεργειακά Gels της τους συμμετέχοντες. Για άλλη μία φορά μας φιλοξένησε ο χώρος του Μωραΐτη που πλέον έχει γίνει το hot spot για το τρίαθλο στην περιοχή της Αττικής. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στις 16 Οκτωβρίου θα είμαστε πάλι στον ίδιο χώρο και θα ακολουθήσει το πάρτι για το κλείσιμο της χρονιάς και το 20ο Σχίνιαθλο!

Θα χαρούμε να δούμε όλους, συμμετέχοντες και μη στον χώρο του Μωραΐτη στις 16 Οκτωβρίου για τον τελευταίο αγώνα μας, το 20ο Σχίνιαθλο, και το πάρτι με μουσική και φαγητά που θα ακολουθήσει.

Καλές προπονήσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.