B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Kilian’s Quest 2011 στο βουνό του Ολύμπου

Kilian’s Quest 2011 στο βουνό του Ολύμπου

 

 

 

 

 

 

 

Ένας υπέρ-αθλητής, σε ένα μυθικό βουνό και σε μία μοναδική διαδρομή….

Το ταξίδι του Kilian Jornet Burgada για αναζήτηση νέων διαδρομών και νέων προκλήσεων συνεχίζεται και φέτος.

Η πρώτη στάση για το Kilian’s Quest 2011 είναι στο βουνό των Θεών.

Ο Κίλιαν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ στον Όλυμπο τρέχοντας στα αρχαία μονοπάτια του μυθικού βουνού.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει έχει ως αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου σε σχεδόν 0 μέτρα υψόμετρο. Αφού διασχίσει το χωριό και περάσει τον Άγιο Κωνσταντίνο αφήνει την άσφαλτο και σύντομα μπαίνει στο μονοπάτι για Πετρόστρουγκα όπου θα φτάσει αφού πρώτα περάσει το καταφύγιο της Κορομηλιάς και το πανέμορφο δάσος μέχρι εκεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το καλογραμμένο μονοπάτι για τις κορυφές και αφού περάσει τη κορυφή Σκούρτα, από το πέρασμα του Γιόσου θα φτάσει στο Οροπέδιο των Μουσών όπου η θέα προς το «Στεφάνι» ή «Θρόνο του Δια», κόβει την ανάσα. Αφού περάσει από το καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος (2650μ.), ακολουθεί το μονοπάτι για Ζωνάρια και ανεβαίνοντας το λούκι του Μύτικα θα φτάσει στην ομώνυμη κορυφή (2918μ.)η οποία είναι όχι μόνο το ψηλότερο σημείο της διαδρομής αλλά και της χώρας μας. Κατέβασμα προς Κακόσκαλα και ανάβαση στη κορυφή Σκάλα (2866μ.) όπου πλέον αρχίζει ένας συνεχής κατήφορος. Αφού περάσει το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός θα φτάσει Πριόνια και η συνέχεια στο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι του Ενιπέα το οποίο διασχίζει αρκετές φορές, περνάει από τη μονή του Αγίου Διονυσίου για να φτάσει στο Λιτόχωρο όπου και ο τερματισμός. Υπολογίζουμε το σύνολο της διαδρομής στα 46 περίπου χιλιόμετρα με 3450 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Η προσπάθεια θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου και όσοι φίλοι θέλουν να δουν από κοντά και να εμψυχώσουν την προσπάθεια του Κίλιαν, είναι ευπρόσδεκτοι.

Μπορεί η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Κίλιαν να είναι μοναδική αλλά επειδή «πατάει» σε αρκετά κοινά κομμάτια με τη διαδρομή του αγώνα Olympus Marathon οι συγκρίσεις με τους χρόνους Ελλήνων και ξένων αθλητών που έχουν συμμετάσχει στον αγώνα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε αυτό το link https://bit.ly/KQS3teaser μπορείτε να δείτε και ένα καταπληκτικό βίντεο του Kilian και να προετοιμαστείτε για το τι θα δούμε στον Όλυμπο το καλοκαίρι!

Μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ορεινού τρεξίματος θα γραφτεί φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Μη μείνετε απλά θεατές, σας περιμένουμε στη γιορτή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.