B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ποδήλατα στο μετρό- Στράφι το πιλοτικό πρόγραμμα;

 

Ποδήλατα στο μετρό- Στράφι το πιλοτικό πρόγραμμα;

Πάνω από ένα μήνα μετράει η εφαρμογή του πιλοτικού μέτρου για τη μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του μετρό. Το μέτρο ήδη από την εξαγγελία του είχε προκαλέσει μάλλον το γέλιο στον ποδηλατικό κόσμο με τους περιορισμούς που περιλαμβάνει.

Το μέτρο ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου και προέβλεπε τη μεταφορά ποδηλάτων θα Τετάρτες και Κυριακές από τις 18.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας με  μόνο δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού… Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει 4 μήνες και στα τέλη Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του για πολίτες και ποδηλάτες. Τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι ποδηλάτες βρίσκουν ότι η χρήση του μετρό με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν ενδείκνυται για να βγάλει το υπουργείο τα συμπεράσματα που θέλει.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε την πεποίθηση του κ. Βούγια ότι μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το Μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.