B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

“CRETAN CYCLING CHALLENGE’’ – Ο Προκριματικός του παγκοσμίου master στην Κρήτη!

 

Ένας ακόμη αγώνας που θα στρέψει τα βλέμματα στην χώρα μας.

"CRETAN CYCLING CHALLENGE’’ - Ο Προκριματικός του παγκοσμίου master στην Κρήτη!

Η εταιρεία Sports Promotion Hellas, με την έγκριση της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά, ανέλαβε να διοργανώσει το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου τον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος master, με την επωνυμία UWCT (UCI WORLD CYCLING TOUR– qualifier event), με εκκίνηση και τερματισμό το ψυχαγωγικό πάρκο της Λιμνούπολης στο Βαρύπετρο.

H διοργάνωση του αγώνα, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ο πρώτος προκριματικός αγώνας επί ευρωπαϊκού εδάφους (θα έχει προηγηθεί ο ίδιος αγώνας τέλη Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία) για πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012.

Η διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα στα Χανιά, που φέρει την επωνυμία ‘CRETAN CYCLING CHALLENGE’’ στέλνει μηνύματα. Αφενός, κάνει γνωστή τη Κρήτη μέσα από τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο.  Αφετέρου, όπως δηλώνει και η ονομασία Challenge, αποτελεί πραγματικά πρόκληση για τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Κρητικούς αθλητές.

Κι αυτό γιατί απευθύνεται σε δύο κατηγορίες αθλουμένων, σε αυτούς που κάνοντας συστηματικά προπόνηση ποδηλάτου τους δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν τη πρόκρισή τους στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Master και στους ‘ερασιτέχνες’ του αθλήματος που καλούνται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να τερματίσουν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αγώνας 24,9 χλμ. ατομικής χρονομέτρησης, με εκκίνηση και τερματισμό την περιοχή του Υδροψυχαγωγικού πάρκου της Λιμνούπολης.
  • Κυριακή 16 οκτωβρίου αγώνας 118 χλμ, που θα αποτελέσει και πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου αγώνας 59 χλμ. ο οποίος αποτελεί πρόκληση για ερασιτέχνες ποδηλάτες να διανύσουν την απόσταση σε δικό τους ρυθμό.
  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου αγώνας μέσα στη Pista Park για νέα παιδιά από <5 έως 12 ετών, στα πλαίσια της προσπάθειας υλοποίησης παράλληλων αθλητικών εκδηλώσεων, με απονομές και πλούσια δώρα για τους νικητές κάθε κατηγορίας.                                Λεπτομέρειες σύντομα στο www.sphellas.com

Οι ηλικιακές κατηγορίες των συμμετεχόντων είναι οι παρακάτω:

16-29 (κατηγορία Challenger)

30-65+ με ξεχωριστή βράβευση και πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανά 5 έτη (30-34,35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,+65 και για τα δύο φύλα ανδρών & γυναικών. Το 10% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων  προκρίνεται αυτόματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν:

  • Όσοι από τους συμμετέχοντες εκδώσουν ημερήσια άδεια συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
  • Όσοι διαθέτουν Master license με εξαίρεση:

α) Κάθε αθλητή που έχει κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει δελτίο σαν μέλος μιας ομάδας που έχει εγγραφεί στη UCI.

β) Κάθε αθλητή που έλαβε μέρος μέσα στο χρόνο, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ΕυρωπαΪκούς αγώνες, Παγκόσμια κύπελλα, σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από την κατηγορία Master.

γ) Κάθε αθλητή που έλαβε μέσα στο χρόνο μέρος σε αγώνα του διεθνούς καλενταρίου, εκτός από τη κατηγορία αγώνων cycling for all.

Τις πρώτες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.uciworldcycling tour.com

Η επίσημη ιστοσελίδα του διοργανωτή, με πλήρεις λεπτομέρειες σε ότι αφορά τον αγώνα, αναμένεται να ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη. Η διεύθυνση της είναι www.sphellas.com απλά πατώντας στο CRETAN CYCLING CHALLENGE.

 

από Sports Promotion Hellas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.