B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

“Heroes don’t cry’’- Το πρωτο test drive για το Olympia Hero επι ελληνικου εδαφους

“Heroes don’t cry’’

Ένα από τα πιο δύσκολα τεστ πέρασε και επί Ελληνικού εδάφους το νέο OLYMPIA Hero, ποδήλατο επιμελημένο από ανθρώπους που εδώ και δεκάδες χρόνια έχουν στην κυριολεξία σπουδάσει το αντικείμενο όσο κανείς άλλος στον κόσμο.

“Heroes don’t cry’’- Το πρωτο test drive για το Olympia Hero επι ελληνικου εδαφους

Ιταλικής προέλευσης πολύ-ποδήλατο δεν θα μπορούσε να περάσει πιο ολοκληρωμένο τεστ από ένα 3ήμερο αγώνα με 5 ετάπ , αφού ένα ποδήλατο μπορείς να το αξιολογήσεις μόνο όταν το οδηγήσεις στα όρια του σε όλα τα τερέν.

Αρχικά η ιδέα ήταν να σας παρουσίαζα το νέο καμάρι της OLYMPIA κάνοντας 2-3 προπονήσεις ίσως μια με μεγάλες υψομετρικές δυσκολίες μια με σπριντ και μια με ταχύτητες ευθείας. Θεώρησα σωστό όμως να καθυστερήσω λίγο αφού ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ήταν πολύ κοντά. Η “Μάχη της Κρήτης” και τα “Βενιζέλεια’’ που έλαβαν χώρα στα Χανιά της Κρήτης , θα αποτελούσαν το πιο αξιόπιστο τεστ.

“Heroes don’t cry’’- Το πρωτο test drive για το Olympia Hero επι ελληνικου εδαφους

Ένας αγώνας αντοχής με μεγάλες υψομετρικές δυσκολίες και πολύ επικίνδυνες κατηφορικές στροφές στα τελευταία χιλιόμετρα που πραγματικά κόβουν την ανάσα , μια ανηφορική ατομική χρονομέτρηση , πολύ τεχνικά σιρκουί και ακόμη μικρά ατομικά χρονόμετρα ευθείας ήταν η σκληρή δοκιμασία .

Μετά την συναρμολόγηση του και αφού το ντύσαμε με το κορυφαίο group set της γνωστής Ιταλικής εταιρίας Campagnolo την Record το συνολικό βάρος δεν ξεπέρασε τα 7 κιλά με τροχούς mavic ksyrium SL.

H πρώτη αίσθηση μετά από μια εβδομάδα προπόνησης στους Αττικούς δρόμους ήταν ικανοποιητική, αφού το νέο Ηero με έπεισε να το εμπιστευτώ και για το δύσκολο τριήμερο της Κρήτης. Είναι πολύ σημαντικό ένα ποδήλατο να κερδίζει την εμπιστοσύνη ενός αθλητή -ποδηλάτη. Ενας σωστός ποδηλάτης που σέβεται τον εαυτό του τις προσπάθειες και τις θυσίες που κάνει καθημερινά ποτέ δεν θα ρίσκαρε για κάτι λιγότερο από το τέλειο.

Οι δυο Κρητικές ομάδες και οι διοργανωτές των αγώνων βάλθηκαν να μας έχουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω στο ποδήλατο αφού Σάββατο και Κυριακή είχαμε 2 αγώνες σε μια μέρα πρωί-απόγευμα. Αυτό μας κούρασε ψυχολογικά και σωματικά αλλά όμως μας έκανε να αξιολογήσουμε και μια άλλη παράμετρο αυτή που θέλει το νέο Hero ένα από τα πιο ξεκούραστα σε πολύωρους αγώνες ποδήλατα απορροφώντας τις ανωμαλίες του εδάφους θαρρείς και έχει τελευταίας τεχνολογίας αμορτισέρ. Πέρα από αυτό, ανηφόρησα την μεγάλη και δύσκολη ανηφόρα στα Σφακιά στην 4η θέση με ίδιο
χρόνο με τον 3ο και 2ο αθλητή. Είναι πάντα σταθερό και σε βοηθά να έχεις μια πολύ ολοκληρωμένη κίνηση είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση σε ανηφορικά κομμάτια. Αυτό είναι σίγουρα αποτέλεσμα της πολύ καλής γεωμετρίας του σκελετού αφού οι 73ο γωνίας μεταξύ του κάθετου σωλήνα και του ψαλιδιού είναι ότι καλύτερο στο μεγέθους Large Ηero που δοκίμασα .

Αν ο αγώνας δεν είχε τα τελευταία 20 χιλιόμετρα κατηφορικά με πολύ γρήγορες αλλά και πολύ κλειστές στροφές και φουρκέτες θα κοιμόμουν το βράδυ χωρίς να ξέρω αν το ποδήλατο μας είναι και αρκετά αξιόπιστο και γρήγορο στις κατηφόρες .Οι εντολές που του έδινα μέχρι και ελάχιστα εκατοστά δευτερολέπτου πριν την στροφή τις έκανε πράξη χωρίς να αλλάζει γνώμη κατά την διάρκεια της στροφής .Η γραμμή της κάθε στροφής ήταν μια και μοναδική και με προκαλούσε σε κάθε επόμενη στροφή να ψάχνω να βρω κάτι πιο γρήγορο και πιο συναρπαστικό. Άλλωστε η μέγιστη ταχύτητα που έδειξε το κοντέρ μετά τον αγώνα ήταν 85 χιλ\ώρα.

Τα 2 γρήγορα και πολύ τεχνικά σιρκουι απλά επιβεβαίωσαν ότι το ποδήλατο έχει και ένα παρά πολύ ευέλικτο και σταθερό χαρακτήρα στις συνεχείς και αλλεπάλληλες στροφές καθώς και μια πολύ καλή ακαμψία κατά τις απότομος επιταχύνσεις μετά τις στροφές.

Συνοπτικά θα σας έλεγα ότι το νέο OLYMPIA HERO πέρα από το πολύ ξεχωριστό φινίρισμα και την λεπτομέρεια που μπορεί και ο καθένας σας να διακρίνει και μόνος του ήταν ο πραγματικός “ήρωας μου’’ για έναν τόσο επίπονο και περίεργο θα έλεγα αγώνα.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.