B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

8ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Την Κυριακή 5 Μαϊου, πραγματοποιείται φέτος ο 8ος στη σειρά Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Πρόκειται για έναν ποδηλατικό γύρο που έχει ως στόχο να γνωρίσει στους πολίτες τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία των Αχαρνών, συνδέοντας τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων – κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας – δήμων της Αττικής, της Αθήνας και των Αχαρνών.

8ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Οι διαδρομές του Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου
Φέτος,  Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος προτείνει δύο διαδρομές:

Η μεγάλη, θα ξεκινήσει από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, με πρώτη στάση το Αρχαίο Θέτρο Διονύσου στην Ακρόπολη και στη συνέχεια στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες, Αχαρνική οδό, στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών, τον Τύμβο του Σοφοκλέους και επιστροφή και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών περίπου στις 20:30.

Η μικρή διαδρομή θα ξεκινήσει επίσης από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και θα γίνουν στάσεις στη Ρωμαϊκή Δεξαμενή, τον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών και επιστροφή στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Σε κάθε στάση θα πραγματοποιείται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ενώ, στο τέλος της διαδρομής, το τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών θα παίξει μουσική για τους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν αρχαιολογικό μνημεία σχετικά άγνωστα στον μέσο έλληνα και να βιώσουν τη σύνδεση ανάμεσα στους δύο μεγάλους δημους της αρχαιότητας. Η παρουσία των αρχαιολόγων στα σημεία που έχουν επιλεγεί ως στάσεις, αποτελεί μια μοναδική νότα για τον ποδηλατικό γύρο καθώς τονίζει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του.

πηγή:mbike.gr

8ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.