B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή

Ανακοινώθηκε στο Μιλάνο η διαδρομή της 102ης έκδοσης του Γύρου της Ιταλίας η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Μαίου του 2019 από την Μπολόνια για να τερματίσει την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Βερόνα.Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή
Η 102η έκδοση του αγώνα θα είναι «άκρως ιταλική» καθώς η διαδρομή θα παραμείνει στο εσωτερικό των συνόρων της χώρας με την εξαίρεση μίας σύντομης επίσκεψης στην Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου για το 9ο ετάπ ατομικής χρονομέτρησης.

Με συνολική απόσταση 3.518,5χλμ. και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 46.500μ. η έκδοση του 2019 είναι μία από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών στην ιστορία του Giro.

Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή

Η διαδρομή για το 2019 περιλαμβάνει τρία ετάπ ατομικής χρονομέτρησης, έξι ετάπ χαμηλής δυσκολίας που ταιριάζουν στους σπρίντερ, επτά ετάπ μεσαίας δυσκολίας και πέντε εξαιρετικά δύσκολα ετάπ για τους κλασικούς ανηφορίστες. Συνολικά θα υπάρξουν επτά ανηφορικοί τερματισμοί, συμπεριλαμβανομένων των ετάπ ατομικής χρονομέτρησης στην Μπολόνια και τον Άγιο Μαρίνο.

Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή

Η Μεγάλη εκκίνηση στην Μπολόνια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια, και το φινάλε στην πόλη της Βερόνα με «παραδοσιακό» τερματισμό στην περίφημη Αρένα, είναι και τα δύο ετάπ ατομικής χρονομέτρησης.

Το βασιλικό ετάπ είναι το 16ο το οποίο ξεκινάει από το Lovere και τερματίζει μετά από 226χλμ. στο Ponte di Legno. Ένα αλπικό ετάπ εξαιρετικής δυσκολίας με 5.700μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Οι αναβάτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ανηφορικά περάσματα Presolana Pass, Croce di Salven Pass, Gavia Pass (Cima Coppi – η υψηλότερη κορυφή του Γύρου) και Mortirolo Pass (Montagna Pantani) από τη δύσκολη πλευρά του Mazzo di Valtellina.

Ανάλογης δυσκολίας είναι και το 20ο ετάπ του Γύρου, το τελευταίο ετάπ βουνών, στην περιοχή των Δολομιτών με απόσταση 193χλμ. Περιλαμβάνει 5.200μ θετικής υψομετρικής διαφοράς που μοιράζονται στις αναβασεις Cima Campo, Manghen Pass, Rolle Pass και την τελική ανάβαση στο Croce d’Aune-Monte Avena.

Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή

Την εκδήλωση για την παρουσίαση της διαδρομής της 102ης έκδοσης του Γύρου τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του χώρου μεταξύ των οποίων και ο κάτοχος του τίτλου, ο Βρετανός Chris Froome, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδρομή ισορροπημένη: «Μου αρέσει πολύ αυτή η έκδοση του Giro. Mπορεί να κερδηθεί μόνο από έναν ολοκληρωμένο αναβάτη. Είναι μία ισορροπημένη διαδρομή με βουνά και ετάπ ατομικής χρονομέτρησης. Μία πολύ οργανωμένη ομάδα θα χρειαστεί επίσης. Το 16ο ετάπ με τις αναβάσεις Gavia και Mortirolo είναι “κτήνος”! Έρχεται μετά από ρεπό και δίνει την ευκαιρία στους πραγματικούς πρωταθλητές να ξεχωρίσουν».

Πηγή: mbike.gr

 

Γύρος της Ιταλίας 2019: Η διαδρομή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.