B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας

Τον τελευταίο μήνα η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ορεινής Ποδηλασίας προχώρησε στη δήλωση συμμετοχής στο Bike Odyssey 2019, όπου αποφάσισε να κατέβει με ό,τι καλύτερο διαθέτει.

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας

Ο λόγος για τους κορυφαίους αθλητές ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα για το διεθνώς καταξιωμένο και μία φορά παγκόσμιο πρωταθλητή Περικλή Ηλία και για τον πρωταθλητή Ελλάδος τα τελευταία τέσσερα χρόνια Δημήτρη Αντωνιάδη.

Παρακάτω δίνονται σύντομα βιογραφικά των δύο αθλητών:

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας

Ο Περικλής Ηλίας γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1986 στην Αθήνα, ανήκει στον ποδηλατικό σύλλογο Κρόνου Νίκαιας, ενώ από το 2013 αγωνίζεται παράλληλα με την ιταλική επαγγελματική ομάδα Team Protek Hellas. Ο Έλληνας αθλητής μετράει άπειρες συμμετοχές, πρωτιές και λοιπές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο βιογραφικό του, όντας ένα από τα πιο καταξιωμένα και αναγνωρισμένα πρόσωπα στο χώρο του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η 5η θέση που κατέλαβε στο Cape Epic του 2016. Αυτή όμως που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες διακρίσεις του δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Μαραθώνιο Ορεινής Ποδηλασίας το 2012 όπου στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Την ίδια χρονιά, εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, τερματίζοντας στην 33η θέση.

Πέντε φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, μια φορά Πρωταθλητής Κόσμου και αμέτρητες φορές πρώτος σε διεθνείς διοργανώσεις, ο Περικλής Ηλίας είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα στην ορεινή ποδηλασία.

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1992, αποτελεί μέλος της ομάδας Scott Goldstar Sports Racing Team και είναι ένας αθλητής που ανήκει στην ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας. Σε ηλικία μόλις 26 ετών, μετρά ήδη πάμπολλες συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας, με σημαντικότερα από αυτά είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το 2015 και μετά, καθώς επίσης και η τέσσερεις φορές κατάκτηση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος το 2012, 2013, 2014 και 2016. Το μεγαλύτερο, ωστόσο, επίτευγμά του θα πρέπει να θεωρείται  η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, στους οποίους και κατέλαβε την 31η θέση.

Σε ηλικία μόλις 26 ετών και με ένα ήδη πλούσιο και επιτυχημένο βιογραφικό, ο Δημήτρης Αντωνιάδης δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά μέρος της αφρόκρεμας του ελληνικού ποδηλατικού αθλητισμού.

Όπως γίνεται λοιπόν φανερό, το επίπεδο του αγώνα είναι ήδη αρκετά ανεβασμένο και το Bike Odyssey προμηνύεται πιο ενδιαφέρον από ποτέ. Με την εκκίνηση του πρώτου σταδίου να απέχει ακόμα αρκετούς μήνες, με τις διεργασίες για τον αγώνα να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και την ένταξη του αγώνα στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας να αλλάζει τα δεδομένα, δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για την έλευση της 15ης Ιουνίου 2019.

 

 

 

 

 

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.