B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Thibaut Pinot κέρδισε τον Γύρο της Λομβαρδίας

Μεγάλη νίκη για τον Thibaut Pinot!

Ο Thibaut Pinot κέρδισε τον Γύρο της Λομβαρδίας

Ο Γάλλος Thibaut Pinot της Groupama-FDJ αναδείχθηκε νικητής της 112ης έκδοσης του Γύρου της Λομβαρδίας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ιταλός Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) και στην τρίτη ο νεαρός Βέλγος Dylan Teuns (BMC Racing Team).

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο 28χρονος γάλλος ανηφορίστας Thibaut Pinot στη φημισμένη κλασική της βόρειας Ιταλίας. Μετά από σόλο ξεκόλλημα στην ανηφόρα του Civiglio τερμάτισε πρώτος την πολύ δύσκολη διαδρομή των 241χλμ. από το Μπέργκαμο στο Κόμο σε χρόνο 5:53:22’’ και μέση ωριαία ταχύτητα 40,920χλμ/ώρα!

Η σημαντικότερη στιγμή του αγώνα ήρθε στην ανηφόρα Muro di Sormano.  

Ο Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) ήταν αυτός που έκανε την πρώτη αποφασιστική κίνηση από το γκρουπ των φαβορί με μεγάλη επίθεση στην ανηφόρα Muro di Sormano. Στην επίθεσή του απάντησαν οι Nibali και Pinot και πολύ γρήγορα οι τρεις τους απέκτησαν διαφορά από το γκρουπ.

Λίγο μετά στην κατάβαση ο Egan Bernal (Team Sky) οδηγώντας εξαιρετικά μπόρεσε να τους πιάσει και έτσι οι τέσσερις αναβάτες συνεργάστηκαν και έφτασαν στην ανηφόρα του Civiglio με χρονική διαφορά 40’’ από το γκρουπ. Εκεί οι Roglič και Bernal δεν άντεξαν τον πολύ δυνατό ρυθμό που επέβαλαν οι Pinot και Nibali και γρήγορα έχασαν επαφή.

Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο Thibaut Pinot κατάφερε να αποσπαστεί από τον Nibali στην κορυφή του Civiglio αποκτώντας πολύ γρήγορα χρονική διαφορά 20’’ από τον «καρχαρία». Προς έκπληξη όλων η διαφορά αυξήθηκε στην κατηφόρα και στη συνέχεια με εξαιρετική ψυχολογία και δύναμη ο Γάλλος οδήγησε σόλο για 14 χιλιόμετρα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού στο Κόμο.

Ο Nibali τερμάτισε δεύτερος, 32’’ πίσω από τον Pinot, με τον Teuns να εξασφαλίζει στο σπριντ την τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Thibaut Pinot κέρδισε τον Γύρο της Λομβαρδίας

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο μεγάλος νικητής Thibaut Pinot δήλωσε: «Μεταξύ των πέντε Monument, ο Γύρος της Λομβαρδίας είναι ο ωραιότερος για μένα. Πάντα ήθελα να τον κερδίσω. Είμαι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της ζωής μου αλλά το να κερδίσω τον αγώνα μπροστά από τον Nibali είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Χαίρομαι που επιτέθηκε στο Sormano. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί για τη σημερινή επιτυχία».

Γύρος της Λομβαρδίας 2018 – Η πρώτη δεκάδα:

1. Thibaut Pinot (FRA) Groupama-FDJ, in 5:53:22’’

2. Vincenzo Nibali (ITA) Bahrain-Merida, -32’’

3. Dylan Teuns (BEL) BMC Racing, -43’’

4. Rigoberto Urán (COL) EF Education First-Drapac

5. Tim Wellens (Bel) Lotto-Soudal

6. Ion Izagirre (ESP) Bahrain-Merida

7. Rafal Majka (POL) Bora-Hansgrohe

8. Domenico Pozzovivo (ITA) Bahrain-Merida

9. Dan Martin (IRL) UAE Team Emirates, -48’’

10. George Bennett (NZL) LottoNL-Jumbo, -1:22’’

Πηγή:mbike.gr

 

 

 

 

 

Ο Thibaut Pinot κέρδισε τον Γύρο της Λομβαρδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.